Σπαν (Γερμανία): Βιώνουμε μια πανδημία των μη εμβολιασμένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπαν (Γερμανία): Βιώνουμε μια πανδημία των μη εμβολιασμένων
Στη Γερμανία, μόνο το 61,4% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Στη Γερμανία, μόνο το 61,4% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα. Γι' αυτό και συνεχίζονται οι εκκλήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) κάλεσε και πάλι σήμερα τους πολίτες μέσω του Twitter να εμβολιαστούν. «Από τον δείκτη θετικότητας και από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διαπιστώνουμε ότι βιώνουμε μια αυξανόμενη πανδημία των μη εμβολιασμένων. Όλοι όσοι μπορούν πρέπει να αναζητήσουν την προστασία τους!», τόνισε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Σύμφωνα με το RKI, η Βρέμη έχει το υψηλότερο ποσοστό πρώτου εμβολιασμού μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, (76,0%). Η πόλη-κρατίδιο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (71,4%). Τελευταίο στην κατάταξη των εμβολιασμών βρίσκεται το κρατίδιο της Σαξονίας με 55,6% (πρώτη δόση εμβολίου) και 52,4% (πλήρως εμβολιασμένοι).

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Sars-CoV-2 ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους. Οι πολίτες μπορούν τώρα να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού ανεξάρτητα από τον κατάλογο των προτεραιοτήτων που ίσχυε προηγουμένως.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider