Μαλαισία: Ο κορονοϊός θα αντιμετωπίζεται ως ενδημική ασθένεια από τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαλαισία: Ο κορονοϊός θα αντιμετωπίζεται ως ενδημική ασθένεια από τον Οκτώβριο
Τεστ για κορονοϊό στη Μαλαισία
Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας στοχεύει στον πλήρη εμβολιασμό του 75% του πληθυσμού κατά της νόσου μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Η Μαλαισία θα αρχίσει να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό ως ενδημική ασθένεια από τα τέλη του Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας να στοχεύει στον πλήρη εμβολιασμό του 75% του πληθυσμού κατά της νόσου μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, που θα επιτρέψει την ανοσία του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών απέναντι στον κορονοϊό.

Μια ενδημική κατάσταση υπάρχει σε ένα σχετικά σταθερό, προβλέψιμο ποσοστό μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων. Ο παρατηρούμενος αριθμός περιπτώσεων είναι περίπου ο ίδιος με τον αναμενόμενο αριθμό. Αυτή η ομάδα των ανθρώπων μπορεί να είναι όλοι οι κάτοικοι μιας πόλης ή ενός νομού, ή μεγαλύτερες περιοχές όπως χώρες ή ήπειροι. Παραδείγματα είναι η ελονοσία στην Αφρική, ο δάγκειος πυρετός σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές και η ηπατίτιδα Β παγκοσμίως, αν και τα ποσοστά είναι υψηλότερα στην Ασία και την Αφρική (υψηλή ενδημικότητα) από ό,τι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική (χαμηλή ενδημικότητα).

Η Μαλαισία είναι αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας, Αζμίν Αλί να δηλώσει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να φτάσει τον πλήρη εμβολιασμό του 75% των πολιτών μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, που θα επιτρέψει τον χαρακτηρισμό της κατάστασης με τον κορονοϊό ως ενδημικής.

Μέχρι σήμερα, το 88% των ενήλικών πολιτών και το 63% του συνολικού πληθυσμού της Μαλαισίας έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου, με την κυβέρνηση της χώρας να ετοιμάζει απλοποίηση κάποιων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Αζμίν, μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνουν σε ισχύ για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider