Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια
Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξακολουθούν να επιχειρούν πάνω από 400 Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες.

Συνολικά 34 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα για το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για την πυρκαγιά στα Βίλια που συνεχίζεται για 7η μέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, «συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κυρίως για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 373 πυροσβέστες με 113 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 76 πυροσβεστών και 19 οχημάτων από την Πολωνία καθώς και 59 πυροσβεστών και 14 οχημάτων από τη Ρουμανία.

Για την διαβροχή της περιμέτρου της πυρκαγιάς από εναέρια μέσα επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία και 1 ελικοπτέρου από τα Αραβικά Εμιράτα.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στον οικισμό Ωραίο της Ξάνθης

ΓΓΠΠ: Που είναι υψηλότερος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider