Γκάγκα για κορονοϊό: Η χαλάρωση των μέτρων έφερε την έξαρση των κρουσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάγκα για κορονοϊό: Η χαλάρωση των μέτρων έφερε την έξαρση των κρουσμάτων
Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο στην μάχη με τον κορονοϊό.

Την άποψη πως η χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό έφερε την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου που καταγράφονται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες εξέφρασε η καθηγήτρια και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η ίδια ανέφερε ότι είναι κατανοητό πως υπάρχει μια κόπωση στους πολίτες καθώς αυτό είναι το δεύτερο καλοκαίρι που περνάμε με την πανδημία και όλοι, ιδίως βέβαια οι νέοι, θέλουν να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη. Μοιραία όμως αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και αυτή η χαλάρωση με τη σειρά της οδήγησε στην έξαρση των κρουσμάτων.

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο στην μάχη με τον κορονοϊό. Για το λόγο αυτό άλλωστε παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των διασωληνωμένων, είναι σχετικά χαμηλός και το σύστημα υγείας δεν δοκιμάζεται, παρά μόνο στην Κρήτη όπου δέχεται μεγαλύτερη πίεση, μετέδωσε το ant1news.gr.

Αναφερόμενη σε αυτούς που αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν είπε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποιοι που με την ιδιότητα τους επηρεάζουν τους πολίτες αρθρώνοντας ένα λόγο χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και πολύ γιατροί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Σταθερό το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αττικής - Αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα

gazzetta
gazzetta reader insider insider