NY Times: 3η δόση σχεδόν σε όλους θα συστήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NY Times: 3η δόση σχεδόν σε όλους θα συστήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Εμβόλια κορονοϊού
Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε σύσταση για τη χορήγηση τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αργότερα εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λευκό Οίκο που επικαλούνται τα μεγάλα αμερικανικά media.

Η σύσταση αναμένεται να αφορά τα άτομα για τα οποία έχουν παρέλθει 8 μήνες μετά από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου από τα σκευάσματα της Pfizer και Moderna, ενώ οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ανάλογη απόφαση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, περιμένοντας τη συλλογή περισσότερων δεδομένων από τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της J&J.

Όπως μετέδωσαν οι New York Times, οι εμβολιασμοί με την επιπλέον δόση αναμένεται να λάβουν την πλήρη έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν και αναμένεται να αρχίσει η χορήγηση της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο FDA είχε εγκρίνει την χορήγηση τρίτης δόσης μόνο σε άτομα με σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό τους σύστημα, ενώ ο επικεφαλής επιστήμονας της κυβέρνησης Μπάιντεν για την καταπολέμηση του κορονοϊού, Άντονι Φάουτσι, είχε δηλώσει πως τελικά όλος ο πληθυσμός θα χρειαστεί να λάβει ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρίδου: Σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε τη χρήση τρίτης δόσης εμβολίων κατά του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider