Λουκάκου Α.Ε.: Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λουκάκου Α.Ε.: Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου;
Με τα 115 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Τσέλσι για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ, κατέστησε τον Βέλγο επιθετικό τον άνθρωπο για τον οποίο έχουν δαπανηθεί τα περισσότερα χρήματα στα ποδοσφαιρικά χρονικά.

Μπορεί την τρέχουσα εβδομάδα το ενδιαφέρον των χρηματοοικονομικών ειδήσεων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο να εστίασε πάνω στη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο, ένας άλλος ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία με τη μεταγραφή του τις περασμένες μέρες, ο Ρομέλου Λουκάκου.

Ο 28χρονος Βέλγος επιθετικός μετακινήθηκε από την Ίντερ στην Τσέλσι έναντι 115 εκατ. ευρώ και έσπασε το ρεκόρ του αθροιστικού ποσού που έχουν πληρώσει οι ομάδες για τις μεταγραφές του.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, με 5 μεταγραφές στην καριέρα του, το σύνολο των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί για τον Λουκάκου έφτασε τα 327,6 εκατ. ευρώ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ, οι δαπάνες για τον οποίο (με 2 μεταγραφές) έχουν ανέλθει σε 310,2 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται και στο παρακάτω πίνακα από το statista.com.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 230 εκατ. ευρώ (3 μεταγραφές), στην τέταρτη ο Άλβαρο Μοράτα με 189 εκατ. ευρώ (6 μεταγραφές), στην πέμπτη ο Άνχελ Ντι Μαρία με 179 εκατ. ευρώ (4 μεταγραφές), στην έκτη ο Αντουάν Γκριεζμάν με 174 εκατ. ευρώ (2 μεταγραφές) στην έβδομη ο Ουσμάν Ντεμπελέ με 170 εκατ. ευρώ (2 μεταγραφές) και στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς με 169,1 εκατ. ευρώ (7 μεταγραφές).

Τα υπόλοιπα ρεκόρ του Λουκάκου

Πέρα από το αθροιστικό ρεκόρ μεταγραφών, ο Βέλγος επιθετικός κατέρριψε ακόμα δύο ρεκόρ με τη μεταγραφή του στους τωρινούς κατόχους του Champions League.

Πρόκειται για το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία τη Τσέλσι, ξεπερνώντας τα 80 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για καθένα από τους Κάι Χάβερτς και Κέπα Αριθαμπαλάγκα (από Μπάγερν Λεβερκούζεν και Αθλέτικ Μπιλμπάο, αντίστοιχα).

Ακόμα, ο Λουκάκου έγινε η ακριβότερη μεταγραφή παίχτη που αποχωρεί από την Serie A, με το προηγούμενο ρεκόρ να κατέχει ο Πολ Πογκμπά με τα 105 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μετακίνηση του από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάινεντ το 2016.

Τέλος, σημειώνεται πως οι καθαρές απολαβές του Λουκάκου στην Τσέλσι θα ανέρχονται από 381.000 έως 528.000 ευρώ ανά εβδομάδα, χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος εποχής: Ο Μέσι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα!

gazzetta
gazzetta reader insider insider