Ειδήσεις | Ελλάδα
06-08-2021 | 12:54

Φωτιές στην Ελλάδα: Γάλλοι πυροσβέστες στην Αθήνα - Στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Newsroom
Μοιράσου το
Φωτιές στην Ελλάδα: Γάλλοι πυροσβέστες στην Αθήνα - Στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι φωτιές στην Ελλάδα κάνουν τον γύρο του κόσμου και γι' αυτό η Γαλλία συνδράμει στη μάχη που δίνουν οι Ελληνες πυροσβέστες, αυτοί οι ήρωες που δίνουν τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Ηδη στην Ελλάδα βρίσκονται οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έστειλε η Γαλλία για να συνδράμουν στη μάχη με τις φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες. 

Ο επίσημος λογαριασμός της Πολιτικής Προστασίας στο twitter, ανήρτησε φωτογραφία με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 Καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη Καναντέρ από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα. Την άφιξη της αποστολής έκανε γνωστή στο Twitter και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα με την ένδειξη: «Άφιξη 83 πυροσβεστών στην Ελλάδα μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.