Χειρόγραφη αίτηση για δουλειά του Steve Jobs δημοπρατείται ως NFT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χειρόγραφη αίτηση για δουλειά του Steve Jobs δημοπρατείται ως NFT
Αυτή τη φορά, μπορείτε είτε να επιχειρήσετε να αγοράσετε είτε το πρωτότυπο έγγραφο είτε μια έκδοση NFT.

Μια χειρόγραφη αίτηση για μια θέση εργασίας του 1973 από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, μπαίνει για μία ακόμη φορά σε δημοπρασία. Αλλά αυτή τη φορά, μπορείτε να επιχειρήσετε να αγοράσετε είτε το πρωτότυπο έγγραφο είτε μια έκδοση NFT.

Η μονοσέλιδη αίτηση γράφτηκε από τον Jobs μετά την αποχώρησή του από το κολλέγιο Reed και τρία χρόνια προτού ιδρύσει την Apple. Δεν αναφέρει μια συγκεκριμένη θέση ή μια συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά ότι ενδιαφερόταν για θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού ή μηχανικού σχεδίασης. Στις δεξιότητές του ανέφερε ότι διαθέτει εμπειρία σε υπολογιστές και υπολογισμούς. Ο Jobs σύστησε την Apple με τον Steve Wozniak το 1976.

Τα NFTs ή nonfungible tokens είναι tokens που ορίζουν την ιδιοκτησία ενός ψηφιακού αντικειμένου, όπως μιας φωτογραφίας, tweet ή βίντεο, που συνήθως αποκτώνται σε αντάλλαγμα για το κρυπτονόμισμα ethereum. Το asset μπορεί να βρίσκεται στην κατοχή μόνο ενός ανθρώπου κάθε φορά και η ιδιοκτησία καταγράφεται σε ένα ψηφιακό αρχείο που υποστηρίζει κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin.

Η ιστοσελίδα δημοπρασιών αναφέρει ότι το πραγματικό αντίγραφο και η ψηφιακή εκδοχή του είναι μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιο έχει μεγαλύτερη αξία. Δίνει επίσης στον ιδιοκτήτη έναν τρόπο να βγάλει περισσότερα χρήματα από ένα έγγραφο. Έως χθες, το έγγραφο στη φυσική του μορφή άξιζε 1000 δολάρια ενώ το NFT είχε κορυφαία προσφορά τα 545,93 δολάρια. Τελευταία φορά πουλήθηκε για περισσότερα από 222.000 δολάρια τον Μάρτιο.

Οι συλλέκτες έχουν δείξει ότι προτίθενται να δώσουν πολλά δολλάρια για τα NFTs. Τον Μάρτιο, ο οίκος δημοπρασιών Christies's πούλησε ένα έργο τέχνης που συνέθεσε ο ψηφιακός καλλιτέχνης Beeple για 69 εκατ. δολάρια. Ο ενθουσιασμός για τα ψηφιακά assets υποχώρησε τον Ιούνιο όταν οι πωλήσεις των NFT άρχισαν να μειώνονται.

Φώτο: Ideal/Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider