Διεθνή
20-07-2021 | 12:05

ΙΕΑ: Επίπεδα ρεκόρ στις εκπομπές άνθρακα αναμένονται από την ανάκαμψη της οικονομίας

Newsroom
Μοιράσου το
κλιματική αλλαγή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Καμπανάκι» κινδύνου για την κλιματική επίπτωση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας από την πανδημία covid-19, σημαίνει με έκθεσή τoυ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), καθώς αναμένεται να αυξήσει σε επίπεδο ρεκόρ την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, που είναι και η βασική αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«Εκτιμάμε ότι η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων οικονομικής ανάκαμψης που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο ρεκόρ το 2023, και τη συνέχιση της αύξησής τους στη συνέχεια», αναφέρεται στην έκθεση.

«Από την αρχή της κρίσης της covid-19 πολλές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν σε μια καλύτερη ανοικοδόμηση, για ένα πιο υγιές μέλλον, όμως πολλές πρέπει να κάνουν τα λόγια πράξεις», τόνισε ο διευθυντής του ΙΕΑ Φατίχ Μπιρόλ.

«Οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο προωθώντας τις επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και καταβάλλοντας πολύ περισσότερες προσπάθειες μετά την περίοδο ανάκαμψης προκειμένου να ωθήσουν τον κόσμο στον δρόμο προς την ουδετερότητα του άνθρακα ως το 2050, ο οποίος είναι στενός αλλά ακόμη εφικτός αν δράσουμε τώρα», σχολίασε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.