Ρωσία: Σώοι όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους στη Σιβηρία- Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σώοι όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους στη Σιβηρία- Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση
Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, από την οποία υπήρξαν μικροί τραυματισμοί των επιβαινόντων

Ασφαλής εντοπίστηκαν και οι 19 επιβαίνοντες του επιβατηγού αεροσκάφους Antonov An-28, στη Σιβηρία της Ρωσίας, που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου νωρίτερα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, από την οποία υπήρξαν μικροί τραυματισμοί των επιβαινόντων, με κανένα να μην θεωρείται επικίνδυνος από τα σωστικά συνεργεία.

Μεταξύ των 19 επιβαινόντων, είναι και 2 ανήλικα παιδιά.

Σημειώνεται πως η αρμόδια Διεύθυνση Ανακρίσεων της Δυτικής Σιβηρίας στον τομέα των μεταφορών που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά της αεροπορικής εταιρείας για παραβίαση των κανόνων αεροπλοΐας και εκμετάλλευσης αερομεταφορών

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Tass, το αεροσκάφος είχε περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους.

Το αεροσκάφος, με 14 επιβάτες και 3 μέλη προσωπικού, πραγματοποιούσε την πτήση Κέντροβι—Τομσκ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση 10 ωρών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες, ένα παρόμοιο αεροσκάφος, Antonon An-26, συνετρίβη σε λόφο στην περιοχή της Καμτσάκα, στα ανατολικά της Ρωσίας, σκοτώνοντας και τους 28 επιβαίνοντες του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τουλάχιστον 9 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη Σιβηρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider