Πακιστάν:13 νεκροί σε έκρηξη λεωφορείου, 9 Κινέζοι - Έρευνα ζητά το Πεκίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακιστάν:13 νεκροί σε έκρηξη λεωφορείου, 9 Κινέζοι - Έρευνα ζητά το Πεκίνο
Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 39 άτομα, κάποιοι των οποίων σοβαρά και με τις πακιστανικές αρχές να εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Δεκατρία άτομα, μεταξύ των οποίων 9 Κινέζοι πολίτες, έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε μετά από επίθεση σε λεωφορεία στα νότια του Πακιστάν.

Το όχημα μετέφερε Κινέζους μηχανικούς, τοπογράφους και προσωπικό συντήρησης που εργάζονται στην κατασκευή του φράγματος του Ντάσου, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχουα.

Το Πεκίνο καταδίκασε την έκρηξη και ζήτησε από τις πακιστανικές αρχές να προστατέψουν την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και οντοτήτων στη χώρα.

Ακόμα, η Κίνα ζητά έρευνα για την αυστηρή τιμωρία των υπεύθυνων της επίθεσης, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Σημειώνεται πως από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 39 άτομα, κάποιοι των οποίων σοβαρά και με τις πακιστανικές αρχές να εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Η ασφάλεια των Κινέζων εργαζόμενων στα διάφορα σχέδια υποδομών στο Πακιστάν αποτελεί εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για το Πεκίνο, το οποίο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με το dpa, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, αλλά ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και εθνικιστές αντάρτες βάζουν συχνά στο στόχαστρο κινεζικά συμφέροντα στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider