Ελλάδα
13-07-2021 | 15:49

ΓΣΕΕ: Η ενημέρωση «όπλο» απέναντι στο 4ο κύμα της πανδημίας Covid

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΕ: Η ενημέρωση «όπλο» απέναντι στο 4ο κύμα της πανδημίας Covid
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα εναντίον της πανδημίας, ενόψει του 4ου «κύματος», λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, υποχρεώνουν όλους τους φορείς εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων να αναλάβουν δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίας, για να προχωρήσει στα επιθυμητά επίπεδα ο εμβολιασμός των πολιτών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, ώστε να επιτευχθεί το «τείχος προστασίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει πως «πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να αποτραπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέγεθος και τη δυνατότητα του 4ου κύματος της πανδημίας».

Όπως επισημαίνει, «ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία αντέχουν νέες καραντίνες, εκατόμβες νεκρών από τις μολύνσεις και χιλιάδων νέων και φτωχών, εξαιτίας μίας ασύμμετρης αντίδρασης της πανδημίας στις κοινωνικές δυνάμεις. Η πανδημία προφανώς δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες, όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση είναι ασύμμετρη, καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε, ώστε να ενημερωθούν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού» σημειώνει η ΓΣΕΕ και καλεί:

«-τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

- τις εργοδοτικές οργανώσεις

- τις Εκκλησίες όλων των δογμάτων

- τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

- την κυβέρνηση και τα κόμματα του πολιτικού συστήματος

  • να πρωτοστατήσουν χωρίς αστερίσκους και "... ναι μεν αλλά…" για την ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα και πειθώ,
  • να συνεργαστούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσεων,
  • να μην επιστρέψουμε με επαμφοτερίζουσες ρητορικές και συμπεριφορές να χτίζονται "καριέρες" πάνω στο θάνατο και την κοινωνική ερήμωση» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Και προσθέτει: «κυρίως καλούμε:

- τις εργοδοτικές οργανώσεις να γενικεύσουν τις καλές πρακτικές πολλών και σοβαρών επιχειρήσεων που με ενημέρωση και κίνητρα βοηθούν σημαντικά στον εμβολιασμό των εργαζομένων. Είμαστε έτοιμοι και δημοσίως ζητάμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε κοινές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

- την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λαμβάνει μέτρα χωρίς δεύτερες σκέψεις και κοντόφθαλμους υπολογισμούς πολιτικού κόστους.

- όλα τα κόμματα να καθίσουν στο τραπέζι της εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για μία εθνική στρατηγική και τακτική που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο "τείχος ανοσίας". Ούτε κοινωνικοί αγώνες ούτε πολιτική αντιπαράθεση έχουν μέλλον, αν αγνοούν την ανθρώπινη ζωή και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες», τονίζει η ΓΣΕΕ.   

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.