Επίσημο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Πιο κοντά το «μπλόκο« στους θεατές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Πιο κοντά το «μπλόκο« στους θεατές
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ταθεστώς έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου και θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Την κήρυξη του Τόκιο σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, περίπου 2 εβδομάδες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Σούγκα ανακοίνωσε πως το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου και θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου, δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης, που είχε «κλειδώσει» και διαρρεύσει στον Τύπο από χθες, φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο απαγόρευσης παρουσίας θεατών στους Αγώνες.

Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Asahi μετέδωσε πως οι διοργανωτές των Αγώνων αναμένεται να απαγορεύσουν την είσοδο θεατών σε στάδια, γήπεδα και αγωνιστικούς χώρους, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται μετά από συζήτηση των ιαπωνικών αρχών με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της μέρας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως πέρα από το Τόκιο, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει και στις περιφέρειες της Τσίμπα, της Σαϊτάμα, της Καναγκουάνα και της Οσάκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες - κορονοϊός: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider