Sold out για τον Ιούλιο οι κατασκηνώσεις στη Β. Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sold out για τον Ιούλιο οι κατασκηνώσεις στη Β. Ελλάδα
Περισσότερα από 50.000 παιδιά θα βρεθούν τη θερινή περίοδο στην «αγκαλιά» της φύσης.

Εικόνα πληρότητας παρουσιάζει ήδη ο Ιούλιος, ο πρώτος μήνας υποδοχής στις κατασκηνώσεις, με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν τις τελευταίες οδηγίες και το πρωτόκολλο λειτουργίας, τη στιγμή που όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των πρώτων γκρουπ των μικρών κατασκηνωτών.

«Στη βόρεια Ελλάδα, οι κατασκηνώσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών είναι δεκαπέντε και βρίσκονται σε Χαλκιδική, Σέρρες, Θάσο, Καβάλα και Καλαμπάκα. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που καλύπτεται από προγράμματα ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ είναι πάνω από εκατό χιλιάδες, εκ των οποίων τα μισά θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Κατασκηνώσεων(Π.Ε.Λ.Κ.) Ανδρέας Μιχαλούδης, που τόνισε ότι φέτος υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την πρώτη περίοδο του Ιουλίου, εξαίτιας της παράτασης της σχολικής χρονιάς, γι' αυτό και σχεδόν όλες οι θέσεις είναι sold out.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι όπως πέρυσι, οπότε και οι μικροί κατασκηνωτές εξυπηρετήθηκαν σε πέντε περιόδους. Ο ίδιος αριθμός παιδιών θα πρέπει να εξυπηρετηθεί μόλις σε τέσσερις περιόδους λόγω της παράτασης της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία, γι' αυτό και δημιουργήθηκε μια πίεση στο μήνα Ιούλιο», συμπλήρωσε ο κ. Μιχαλούδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τον Αύγουστο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις».

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά και μάλιστα φέτος με πολλές επιπλέον δραστηρίοτητες και εκπλήξεις», δηλώνει, από την πλευρά του, ο Γιάννης Ιορδανίδης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Λ.Κ. και διευθυντής κατασκήνωσης στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει πως οι γονείς από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα προγράμματα έχουν επικοινωνήσει για κρατήσεις, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις και έχουν μπει και σε λίστες αναμονής, επιδεικνύοντας φέτος τεράστιο ενδιαφέρον.

«Η ανάγκη για συμμετοχή στην κατασκήνωση, ειδικά φέτος, για τα παιδιά που έμειναν κλεισμένα στα σπίτια τους επί μήνες, ήταν τεράστια και από την πλευρά μας, προκειμένου να τα ικανοποιήσουμε, έχουμε κάνει πολλές εργασίες, αναβαθμίζοντας τις υποδομές μας, ενώ επιπλέον προσθέσαμε ψυχαγωγικά προγράμματα, αλλά και οδηγίες διαχείρισης της πανδημίας», τονίζει ο κ. Ιορδανίδης.

Όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες κατασκηνώσεων, τα παιδιά μέσα απ' αυτή την εμπειρία, αποκομίζουν μόνο ευεργετικά διδάγματα, τονίζοντας ότι κατασκήνωση δεν είναι ήλιος, θάλασσα και φαγητό, αλλά επαφή με το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, καθώς και κοινωνικοποίηση και συνεργασία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκηνώσεις e- ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider