ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί
Πανελλήνιες εξετάσεις
Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία στην ΑΔΕΔΥ, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 16 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να μετατρέψει σε 24ωρη απεργία τη στάση εργασίας, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της Παρασκευής 11/6/21 για στάση εργασίας 13.00 με 17.00, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου και Συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Τετάρτης, λόγω Πανελληνίων

ΝΔ για εργασιακό: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να τοποθετηθούν κατά των απεργιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider