Ο EMA συνιστά να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ασθενείς με σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο EMA συνιστά να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ασθενείς με σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής
Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία στους μυς και στις κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων συνέστησε σήμερα να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 σε ανθρώπους με ιστορικό ενός σπάνιου αιμορραγικού προβλήματος και ανέφερε ότι εξετάζει περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε στην αξιολόγησή της πως το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί ως μία νέα παρενέργεια στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της AstraZeneca. Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία στους μυς και στις κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ο EMA άρχισε να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σημερινή σύσταση προστίθεται στα άλλα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, περιλαμβανομένης μιας πιθανής σχέσης με σπάνια θέματα θρόμβων αίματος.

Τον περασμένο μήνα ο EMA συνέστησε να μην γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για ανθρώπους με προβλήματα θρομβώσεων.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διευρύνει επίσης την έρευνά της για περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό με το AstraZeneca και άλλα εμβόλια από την Pfizer, τη Moderna και την J&J.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider