Ειδήσεις | Ελλάδα
10-06-2021 | 14:24

ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία: Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργία: Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για συμμετοχή άνευ προηγουμένου στη σημερινή 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των αντιδράσεων τις επόμενες μέρες.

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, σημειώνεται πως «η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε αύξηση του κατώτατου μισθού, οικονομική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα συλλογικά μας όργανα και κλιμακώνουμε την αντίδραση μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η απεργία στα ΜΜΜ: Μόνο τα λεωφορεία θα κινούνται 9:00-21:00 - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Αντιδράσεις στην απαγόρευση της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων

MUST READ

ΓΣΕΕ: Το εργασιακό ν/σ έρχεται με στόχο τις ατομικές συμβάσεις εργασίας