Ελλάδα
09-06-2021 | 09:18

Παπαθανάσης: Αποκλειστικά στα φαρμακεία η διάθεση των self test

Newsroom
Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Αποκλειστικά στα φαρμακεία η διάθεση των self test
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα self test διανέμονται μόνο από τα φαρμακεία, σύμφωνα και με την οδηγία του ΕΟΔΥ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως ανέφερε, υπάρχει αυξημένος φόρτος στα φαρμακεία επί μακρόν, τα οποία ωστόσο παραμένουν ο αποκλειστικός χώρος διάθεσης των self test, σημειώνοντας ότι «η πλάτη που έχουμε βάλει όλο αυτό το διάστημα, δεν αφήνει περιθώριο για να μιλάμε για άλλο δίκτυο διανομής. Αποκλειστικά από τα φαρμακεία γίνεται η διανομή τους, διότι είναι και ευαίσθητα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Τα self test διανέμονται μόνο από τα φαρμακεία, σύμφωνα και με την οδηγία του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, από την αρχή των εμβολιασμών κλείνουμε και ραντεβού για εμβολιασμούς, μέσω των φαρμακείων έχει κλειστεί το 80% των εμβολίων».

«Για τα self test κάναμε μια συμφωνία τον Απρίλιο να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία, για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα της αγοράς. Δόθηκε και παράταση για 10 ημέρες, προκειμένου να προμηθευτούν όλοι οι συμπολίτες μας τα δωρεάν self test για τον Ιούνιο. Αυτό τελείωσε τώρα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Η πολιτική ηγεσία έχει ένα άλλο σχέδιο για τον Ιούλιο, οπότε θα έχει προχωρήσει και το σχέδιο εμβολιασμού. Εάν έρθει η Κυβέρνηση και μας πει ότι υπάρχει ένα άλλο πρόγραμμα που είναι οργανωμένο σε όλη την χώρα και εφόσον μπορούν οι φαρμακοποιοί να συνδράμουν, παράλληλα με την εξυπηρέτηση των πελατών που ζητούν τα φάρμακα τους», είπε ο κ. Παπαθανάσης, καταλήγοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά την οικονομική αποζημίωση τους και αναφέροντας ότι «δεν θα αρνηθούμε την διάθεση self test σε ορισμένο αριθμό πολιτών, αρκεί να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου και να μπορούν τα φαρμακεία να ανταπεξέλθουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα σενάρια για τα επόμενα σημεία διανομής των self test