Διεθνή
02-06-2021 | 17:32

Έκλεισε οριστικά το blog του Τραμπ - Δημιουργήθηκε ως απάντηση στο ban από τα social media

Newsroom
Μοιράσου το
Έκλεισε οριστικά το blog του Τραμπ - Δημιουργήθηκε ως απάντηση στο ban από τα social media
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε οριστικά το μπλογκ, μια σελίδα στην οποία μοιραζόταν δηλώσεις και ανακοινώσεις όταν οι εταιρείες social media του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τζέισον Μίλερ τον οποίον επικαλείται το CNBC.

H σελίδα με τίτλο «Από το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ» αφαιρέθηκε από το σάιτ του και «δεν θα επιστρέψει».

«Ήταν βοηθητικό στις ευρύτερες προσπάθειες μας» δήλωσε ο Μίλερ, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιες είναι αυτές οι «προσπάθειες».

Το Facebook και το Twitter απαγόρευσαν στον Τραμπ να δημοσιεύει στις πλατφόρμες τους στις 6 Ιανουαρίου, όταν ένας όχλος υποστηρικτών του εισέβαλλε βίαια στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ και οι σύμμαχοι του ανέκαθεν κατηγορούσαν τους γίγαντες των social media πως καθοδηγούνται από πολιτικά κίνητρα στο να λογοκρίνουν τους συντηρητικούς. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει μια νέα εναλλακτική πλατφόρμα επικοινωνίας.

Αλλά το μπλογκ, το οποίο παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα και αρχικά αποκαλέστηκε μια νέα «πλατφόρμα επικοινωνίας» υπολειπόταν αρκετά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις μεγάλες
 εταιρείες των social media.

Ο Μίλερ ξεκαθάρισε τότε –στο Twitter- πως το «Γραφείο» ήταν μια «μεγάλη πηγή» για να βρει κάποιος ανακοινώσεις του Τραμπ «αλλά δεν είναι ένα καινούριο κοινωνικό μέσο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.