Έναν μήνα αργότερα, το 2022, τα Όσκαρ, εξαιτίας της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έναν μήνα αργότερα, το 2022, τα Όσκαρ, εξαιτίας της πανδημίας
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2022 θα διεξαχθεί έναν μήνα αργότερα από το προβλεπόμενο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2022 θα διεξαχθεί έναν μήνα αργότερα από το προβλεπόμενο, λόγω του υγειονομικού πλαισίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ακαδημία, που τα οργανώνει.

Ο κανόνας, που επιτρέπει στις ταινίες, οι οποίες βγαίνουν απευθείας στις πλατφόρμες βίντεο on demand να διαγωνιστούν, χωρίς να έχουν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, επίσης θα διατηρηθεί.

Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου του 2022, στον παραδοσιακό κινηματογράφο της, το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Εντούτοις, ο αντίκτυπος της Covid-19, που αναστάτωσε τη σεζόν των βραβείων του Χόλιγουντ τον περασμένο χρόνο, παραμένει αισθητός.

Παραδοσιακά, οι διοργανωτές της τελετής απονομής των Όσκαρ αξιώνουν μία ταινία να προβάλλεται τουλάχιστον 7 ημέρες στους κινηματογράφους του Λος Άντζελες για να μπορεί να είναι επιλέξιμη για τα φημισμένα βραβεία.

Όμως, μπροστά στο κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφου και τη διακοπή πολλών γυρισμάτων, αυτά τα κριτήρια χαλάρωσαν, μια απόφαση που πολλοί είδαν ως μια «χείρα βοηθείας» στις πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix ή το Amazon Prime.

«Καθώς αυτή η χρονιά παραμένει επηρεασμένη από την πανδημία, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη 49η τελετή απονομής των Όσκαρ θα είναι τα ίδια με εκείνα της 93ης τελετής», ανακοίνωσε η Ακαδημία σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ταινίες, που θα ήθελαν να διαγωνιστούν, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 31η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider