Ελλάδα
26-05-2021 | 18:15

Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 30 - 34 το Σάββατο

Newsroom
Μοιράσου το
Εμβόλια κορονοϊού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Σάββατο, 29 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30 έως 34 ετών, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι από 30 έως 34 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για όλα τα εμβόλια και συγκεκριμένα για τα Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. 

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι νέοι από 35 έως 39 για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού την Τετάρτη, 26 Μαΐου, η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στο άνοιγμα των εμβολιασμών με όλα τα εμβόλια. Μιλώντας για τις ηλικίες 35-39 που από σήμερα μπορούν να επιλέξουν εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας είπε πως κλείστηκαν 102.000 ραντεβού από το πρωί.

«Με βάση τον προγραμματισμό μας, το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34. Άρα, από το Σάββατο και οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή ομάδα 30-34 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια», τόνισε και είπε ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.178.147 εμβολιασμοί. «Αναμένεται σήμερα να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς» πρόσθεσε και είπε πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», πηγαίνουν πολύ καλά, «κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data».

Επίσης, πρόσθεσε πως στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα με 17,62% είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς για το αν θα ξεκινήσει να γίνεται και το εμβόλιο της Pfizer στους νέους άνω των 16 ετών, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εγκριθεί η ένδειξη αυτή από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων, τόνισε ότι «από τη στιγμή που θα πάρει έγκριση και για τις νεαρές ηλικίες θα μπει και στο δικό μας σχεδιασμό».

Όμως όπως είπε η πανδημία είναι ακόμα εδώ και κάλεσε όλους μας να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Είναι εμφανές ότι αυτή η νόσος εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη. Χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Προφανώς τα εμβόλια είναι ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα μας και αυτό μας δίνει περιθώρια συνεχώς να δίνουμε και άλλες ανάσες ελευθερίας και να επιτρέπουμε δραστηριότητες. Ο στόχος είναι, προφανώς, να γυρίσουμε σε μία κανονικότητα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, είπε ότι σύμφωνα με τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο, βρισκόμαστε στα 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σαφώς κάτω από τα 2.000 κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.