Ελλάδα
26-05-2021 | 08:43

Στάση εργασίας: Μετακινήσεις χωρίς Μετρό έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης

Newsroom
Μοιράσου το
Στάση εργασίας: Μετακινήσεις χωρίς Μετρό έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Χωρίς μετρό πραγραμτοποιούνται οι μετακινήσεις στην Αττική, λόγω της στάσης εργασίας που θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ανακοίνωσε ήδη από χθες στάση εργασίας από την έναρξη της λειτουργίας του, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Με νεότερο δελτίο τύπου, νωρίτερα, το ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας», επισημαίνεται.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους" επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.