Greater Springfield: Μια ιδιωτική «έξυπνη» πόλη που φιλοδοξεί να γίνει η επόμενη Silicon Valley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Greater Springfield: Μια ιδιωτική «έξυπνη» πόλη που φιλοδοξεί να γίνει η επόμενη Silicon Valley
Μέχρι σήμερα, 20.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί άμεσα και έμμεσα στο πλαίσιο του έργου. 

Να γίνει η επόμενη Silicon Valley φιλοδοξεί να γίνει το Greater Springfield, μια «έξυπνη» πόλη, που δημιουργήθηκε την Springfield City Group, και βρίσκεται στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, 25 χιλιόμετρα έξω από το Μπρίσμπεϊν.

Σύμφωνα με το CNBC, το Greater Springfield αναπτύχθηκε σε ένα οικόπεδο 7.000 στρεμμάτων που αγοράστηκε για 6,1 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τη δέκατη μεγαλύτερη κοινότητα στον κόσμο, ενώ είναι μια ζωντανή και βιώσιμη πόλη. Συγκεκριμένα, φιλοξενεί 46.000 κατοίκους, 16.500 σπίτια, 11 σχολεία, μια πανεπιστημιούπολη, ένα νοσοκομείο και μια σιδηροδρομική γραμμή που τη συνδέει με το γειτονικό Μπρίσμπεϊν. Η ιδέα προήλθε από τον μεγιστάνα του real estate Mahha Sinnathamby που δήλωσε ότι το τελευταίο του αυτό έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού κόμβου σχεδιασμένου γύρω από την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Sinnathamby δήλωσε ότι η «έξυπνη πόλη» είναι μέχρι στιγμής πλήρης κατά 25% αφού έλαβε 15 δισ. δολάρια σε ιδιωτική και κρατική χρηματοδότηση.

Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες επιχειρήσεις για να καταστεί ένας πραγματικός κόμβος καινοτομίας στον Ασία-Ειρηνικό και να επιτύχει τους στόχους του για να τριπλασιάσει τον πληθυσμό και να δημιουργήσει 52.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2030.

Μέχρι σήμερα, 20.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί άμεσα και έμμεσα στο πλαίσιο του έργου.

Όπως δήλωσε ο Sinnathamby, «στόχος είναι να προσελκύσουμε σημαντικές εταιρείες, οι οποίες θέλουν να αποκομίσουν πολλά κέρδη. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την τεράστια δουλειά μόνοι μας.»

Έτσι το σχέδιο της εταιρείας, περιλαμβάνει την παροχή ειδικών εγκαταστάσεων στις οποίες μεγάλες εταιρείες και μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν να καινοτομήσουν. Επιπλέον, το «εργαστήριο διαβίωσης» παρέχει χώρο για δοκιμές νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με την έξυπνη εργασία, τη ζωή, τη μάθηση και το παιχνίδι.

Φωτογραφία: Greaterspringfield.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider