Εξάδακτυλος για κορονοϊό: Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε, θα αρθούν κι άλλα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξάδακτυλος για κορονοϊό: Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε, θα αρθούν κι άλλα μέτρα
«Τα ανοίγματα δεν αντέστρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Για αργή αποκλιμάκωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «είμαστε σε αργή αποκλιμάκωση. Αυτή την εβδομάδα έχουμε και το αποτύπωμα του ανοίγματος της εστίασης. Δεν φαίνεται στραβοπάτημα. Τα ανοίγματα δεν αντέστρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης. Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε θα αρθούν κι άλλα μέτρα, όπως η μουσική που μπορεί να επιτραπεί και μέσα στο Ιούνιο».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δεξιώσεων ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ για τα φροντιστήρια σημείωσε ότι δεν γίνεται να γίνουν όλα τα βήματα μαζί, μετέδωσε το ethnos.gr.

«Για να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες, το σύστημα πρέπει να γίνει πιο ζεστό. Να αποκτήσει ψυχή το σύστημα» σημείωσε, ενώ αναφορικά με τα self test υπογράμμισε ότι δεν διασφαλίζουν ότι είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να το κάνουν και όσοι εμβολιάστηκαν και όσοι νόσησαν.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα νησιά ανέφερε ότι 22.000 ιατρεία είναι στη διάθεση του συστήματος για να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν πιο γρήγορα.

Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη της νόσου που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτήρισε «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας. Μόνο το Βρετανικό στέλεχος, το οποίο δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση». «Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών - αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης» σημείωσε ενώ ανέφερε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Αναφερόμενος στα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και το κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε ότι «ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Τα νέα διαγνωστικά τεστ στρέφονται πλέον στην ανάλυση των ειδικών Τ λεμφοκυττάρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider