Κορονοϊός: Μείωση των νέων διαγνώσεων - Μικροεξάρσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Μείωση των νέων διαγνώσεων - Μικροεξάρσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργούν οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και η θετικότητα ανέρχεται στο 1,6%, σημαντικά χαμηλότερη από το όριο ασφαλείας που έχει ορίσει το ECDC

Σημαντική μείωση καταγράφηκε στον συνολικό αριθμό των νέων διαγνώσεων λοίμωξης από κορονοϊό στην επικράτεια, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής -Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργούν οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ, μέσω των rapid test, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και η θετικότητα ανέρχεται στο 1,6%, σημαντικά χαμηλότερη από το όριο ασφαλείας που έχει ορίσει το ECDC (4%). Ωστόσο, μικροεξάρσεις της επιδημίας φαίνεται ότι υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα που σε κάποιες περιοχές τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές, ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω την Πτολεμαΐδα, την Ξάνθη ή την Κόρινθο, η θετικότητα είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο της επικράτειας και καμιά φορά ξεπερνάει και το 3% και το 7%, υποδεικνύοντάς μας ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές σε όλη την επικράτεια με μικροεξάρσεις της επιδημίας», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Η κ. Παπαευαγγέλουν επισήμανε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μη δούμε να επιβάλλονται εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε περιοχές που εμφανίζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τέλος, τόνισε ότι με την επανεκκίνηση του τουρισμού, παρακολουθείται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας, ο αριθμός των οποίων παραμένει προς το παρόν σταθερά χαμηλός, στο 0,31% του συνόλου των κρουσμάτων.

Ανάσα στα νοσοκομεία

Σημαντική αρχίζει πλέον να είναι και η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει μειωθεί, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει εχθές, για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες, λιγότερες από 300 εισαγωγές στην επικράτεια.

Εντούτοις, ακόμα και σήμερα περισσότεροι από 3.500 πολίτες νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού. Σημαντική μείωση των νοσηλειών παρατηρείται στην Αττική κατά 20%, στη Θεσσαλονίκη κατά 35%, ενώ αντίθετα λόγω του αυξημένου φορτίου στη Δυτική Ελλάδα αυξάνει ο αριθμός των νέων εισαγωγών, τόσο στην Πάτρα όσο και στα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 1 στα 3 νέα κρούσματα είναι νέοι 20 - 40 ετών - «Όπλο» κατά της διασποράς τα self test (vid)

Κορονοϊός: 2.020 νέα κρούσματα, 56 νεκροί και 617 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο

ΕΕ: Covid-19, Ρωσία και κλιματική αλλαγή στην ατζέντα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

gazzetta
gazzetta reader insider insider