Τουλάχιστον 31 νεκροί από τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουλάχιστον 31 νεκροί από τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων την Τρίτη
Περισσότερες από 500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το βράδυ της Δευτέρας προς το ισραηλινό έδαφος, από διάφορες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Τουλάχιστον 31 άτομα έχασαν την Τρίτη τη ζωή τους από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο έντασης του από το 2014, όπως μετέδωσε το Reuters.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 28 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου μέχρι το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Το Τελ Αβίβ έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της.

Το κτίριο αυτό κατέρρευσε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ, τα προάστιά του και τις γειτονικές πόλεις.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό, αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν σε γειτονική πόλη, είπε ότι είδε τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια και οι δρόμοι ερήμωσαν. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα άδειο λεωφορείο στο προάστιο Χολόν.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, τραυματίστηκαν σε αυτήν την πόλη.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περισσότερες από 500 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το βράδυ της Δευτέρας προς το ισραηλινό έδαφος, από διάφορες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Κατάρρευση κτιρίου 13 ορόφων μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό -Με πυραύλους «απάντησε» η Χαμάς

Νεκροί 2 Ισραηλινοί από επιθέσεις Παλαιστινίων με πυραύλους στη Γάζα

Στάνο: Βαθιά ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στα Παλαιστινιακά Εδάφη

gazzetta
gazzetta reader insider insider