25 τουλάχιστον νεκροί από βόμβα κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
25 τουλάχιστον νεκροί από βόμβα κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ
Kabul explosion shops
Μια βόμβα εξερράγη κοντά σε σχολείο στη δυτική Καμπούλ σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 άτομα, πολλοί από αυτούς νέοι μαθητές, ανέφεραν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Μια βόμβα εξερράγη κοντά σε σχολείο στη δυτική Καμπούλ σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 άτομα, πολλοί από αυτούς νέοι μαθητές, ανέφεραν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίν Αριάν είπε ότι ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή της έκρηξης και ότι εμποδίστηκαν από έναν θυμωμένο όχλο. Εκτός από 25 νεκρούς υπάρχουν πάνω από 50 τραυματίες και ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι η γειτονιά στην οποία έγινε η έκρηξη είναι σιίτικη και παρόλο που κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, πολλοί υποψιάζονται φανατικούς που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε προαναγγείλει επιθέσεις εναντίον της σιίτικης μειονότητας που ζει στην ίδια περιοχή.

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη αποχώρηση των υπολοίπων 2.500 έως 3.500 Αμερικανών στρατιωτών και εν μέσω αναζωπυρωμένων ομάδων Ταλιμπάν, που ελέγχουν ή κυριαρχούν πάνω από το μισό Αφγανιστάν.

Ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και πιθανώς κάποια «κακά πιθανά αποτελέσματα» ενάντια στους αντάρτες των Ταλιμπάν καθώς η απόσυρση των αμερικάνικων δυνάμεων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

@Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider