Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα μοιραστεί η περιουσία των 146 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα μοιραστεί η περιουσία των 146 δισ. δολαρίων
Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του Melinda, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τερματίζουν τον γάμο τους έπειτα από 27 χρόνια.

Να χωρίσουν αποφάσισαν ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τους τη Δευτέρα, μετά από 27 χρόνια και οι οικονομικοί όροι του διαζυγίου απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως.

Σε ανάρτηση στο Twitter, το ζευγάρι αναφέρει: «Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτήν τη νέα ζωή», ανέφεραν.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σιάτλ, η Μελίντα Γκέιτς ήταν αυτή που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, ενώ φαίνεται πως το ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο αν και σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει «συμφωνία χωρισμού». Η συμφωνία αυτή υπογράφεται συνήθως στο τέλος ενός γάμου προκειμένου να καθορίσει τους όρους του διαζυγίου.

Ο 65χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill και Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.

Η κοινή περιουσία των Γκέιτς ανέρχεται σε 146 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg και περιλαμβάνει σπίτια σε 5 πολιτείες, έναν στόλο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων μια σπάνια Porsche αξίας 2 εκατ. δολαρίων, μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει το Da Vinci Condex αξίας 30 εκατ. δολαρίων που αγόρασε ο Γκέιτς σε δημοπρασία και μια σειρά από ιδιωτικά τζετ. Επίσης, διαθέτουν 242.000 στρέμματα σε 18 διαφορετικές πολιτείες, με τον Μπιλ Γκέιτς να έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το διαζύγιό τους θα είναι ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του ΜακΚένζι χώρισαν στα μέσα του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χώρισε ο Μπιλ Γκέιτς με την Μελίντα

Οι δισεκατομμυριούχοι που «ψάχνουν λύσεις» για την κλιματική αλλαγή

Forbes: Στους 2.775 εκτινάχθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι - Πλουσιότερος ο Τζεφ Μπέζος, εκτοξεύτηκε στο Νο 2 ο Έλον Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider