Η κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους
H τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρέσβης Βλαντίμιρ Τσιζόφ με τη Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ίλζε Γιουχανζόνε και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο.

H τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρέσβης Βλαντίμιρ Τσιζόφ με τη Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ίλζε Γιουχανζόνε και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο αναφέρει ανακοίνωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι «και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη λύπη τους σχετικά με την πρόσφατα εντεινόμενη τάση επιδείνωσης των σχέσεων», ενώ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ, Πρέσβης Βλαντίμιρ Τσιζόφ "παρείχε πρόσθετα σχόλια σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ρωσία στις 30 Απριλίου 2021 ως απάντηση σε μονομερείς αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι "τονίστηκε η σημασία των διπλωματικών προσπαθειών" για τη βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider