ΕΕ: Οι Βρυξέλλες καλούν για εξηγήσεις τον πρέσβη της Ρωσίας στην ΕΕ μετά τις ρωσικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Οι Βρυξέλλες καλούν για εξηγήσεις τον πρέσβη της Ρωσίας στην ΕΕ μετά τις ρωσικές κυρώσεις
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ κλήθηκε σήμερα για εξηγήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μετά την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις σε οκτώ Ευρωπαίους αξιωματούχους.

H Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ίλζε Γιουχανζόνε, και ο Γενικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο, κάλεσαν από κοινού τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, τη Δευτέρα για να καταδικάσουν την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο σε οκτώ υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ο πρέσβης Τσιζόφ ενημερώθηκε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη-μέλη απορρίπτουν έντονα και καταδικάζουν αυστηρά την απόφαση, η οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση «είχε καθαρά πολιτικά κίνητρα και στερείται νομικής δικαιολογίας».

Παράλληλα, έγινε υπενθύμιση της απέλασης της Τσέχων διπλωματών από τη Ρωσία και της εκτελεστικής εντολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας των λεγόμενων «εχθρικών κρατών».

Η Ίλζα Γιουχανζόνε και ο Στέφανο Σανίνο εξέφρασαν επίσης τη σοβαρή τους ανησυχία για τον σωρευτικό αντίκτυπο όλων αυτών των αποφάσεων στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι «η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider