Συμφωνία Μόσχα - Κάιρο: Επανεκκίνηση πτήσεων προς τα θέρετρα της Αιγύπτου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Μόσχα - Κάιρο: Επανεκκίνηση πτήσεων προς τα θέρετρα της Αιγύπτου
Οι πτήσεις στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου Χουργκάντα και Σαρμ Ελ Σέιχ είχαν διακοπή μετά την συντριβή στο Σινά τον Οκτώβριο του 2015 ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου Βλαντίμιρ Πούτιν και Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα το πρωί συμφώνησαν για την πλήρη επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των θερέτρων Χουργκάντα και Σαρμ Ελ Σέιχ. Την ανακοίνωση έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου Μπασάμ Ράντι.

Οι πτήσεις στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου Χουργκάντα και Σαρμ Ελ Σέιχ είχαν διακοπή μετά την συντριβή στο Σινά τον Οκτώβριο του 2015 ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, κατά την οποία έχασαν την ζωή του 224 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Ράντι, «στη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων, πρωτίστως σε αυτά που έχουν σχέση με την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

Ο Αιγύπτιος ηγέτης, ανέφερε ο Ράντι, χαιρέτισε την επανέναρξη των πτήσεων και «εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση αυτή θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αίγυπτος δεν αναφέρεται ακριβής ημερομηνία για το πότε θα γίνει η επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων. Ωστόσο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Inerfax είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι πτήσεις ενδέχεται να επαναληφθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης ζητήματα επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για την κατάσταση στην Λιβύη και για το αμφιλεγόμενο φράγμα στην Αιθιοπία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider