Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι τερματίζει την απεργία πείνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι τερματίζει την απεργία πείνας
Ο πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να ζητά η παρακολούθηση της υγείας του να γίνεται από γιατρό της επιλογής του.

Την απόφαση να σταματήσει την απεργία πείνας που πραγματοποιεί τις τελευταίες 3 εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι, μέσα από ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, την Πεαρασκευή.

Στην ανάρτηση, ο πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία σημειώνει πως θα χρειαστούν περίπου 24 μέρες για να τερματιστεί με ασφαλές τρόπο η απεργία πείνας, ενώ τονίζει παραμένει το αίτημα του για ιατρική παρακολούθηση από γιατρό της επιλογής του.

Υπένθυμίζεται πως ο Ναβάλνι ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρχών της φυλακής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για έντονους πόνους στο πόδι και την πλάτη. Παραμένει φυλακισμένος στη Ρωσία, όντας κατηγορούμενος από την κυβέρνηση Πούτιν, για σειρά απατών.

Η περίπτωση του Ναβάλνι έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία, με αιτήματα στη Μόσχα για την άμεση αποφυλάκιση του.

«Καθιστούμε τις ρωσικές αρχές υπεύθυνες για την κατάσταση της υγείας του κ. Ναβάλνι», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ πριν από την τηλεδιάσκεψη των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι εξέδωσαν κοινή δήλωση προειδοποιώντας ότι η ζωή του Ναβάλνι κινδυνεύει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider