«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι
Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League.

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, βγαίνονται από την Champions League, με την οικονομική στήριξη της JP Morgan, η οποία θα χρηματοδοτήση το εγχείρημα με 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League καθώς θα χάσει σημαντικά κεφάλαια από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα - μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους, όμως υπάρχουν και 7 επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικά clubs που εκτιμάται πως θα βγουν κερδισμένοι από το «σχίσμα».

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co. απέκτησε τον έλεγχο της Ίντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνος ελέγχει μειοψηφικό μερίδιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν από τους ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης το νέο εγχείρημα.  

Ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε περιουσία πουλώντας κρατικά ελεγχόμενο ενεργητικό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δισ. δολάρια. 

H ιταλική δυναστεία πίσω από τη Fiat είναι η ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, μίας εκ των τριών ιταλικών ομάδων που στηρίζουν το νέο εγχείρημα. Οι μετοχές της ομάδας έκαναν άλμα 18%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Οκτώβριο του 2013.  Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, δήλωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μακροημερεύσει. 

Ο μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group έχει ρίξει τα χρήματά του στη Λίβερπουλ από το 2010. Έχει κάνει τεράστια περιουσία ως trader εμπορευμάτων, αλλά βγάζει κέρδος και από το ποδόσφαιρο.  

Είναι ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ εδώ και τρία χρόνια όταν την έβγαλε από το χρηματιστήριο έναντι 2,3 δισ. ευρώ. Ελέγχει επίσης διάφορες αμερικανικές ομάδες. Έχει περιουσία ύψους 9,8 δισ. δολαρίων. 

Οι κληρονόμοι του Αμερικανού μεγιστάνα του real estate Μάλκολμ Γκλέιζερ έχουν στον έλεγχό τους τη Manchester United από το 2005. Έχουν εισάγει τον αγγλικό σύλλογο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, εν μέρει για να αποπληρώσουν χρέη. Θα είναι εκ των πρώτων που θα έχουν κέρδος, εάν η Super League προχωρήσει. Οι μετοχές της Manchester United έκαναν άλμα έως και 11% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:38

Ρουμανία: F-16 κατέρριψε drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της

12:22

Η τιμή του κακάο υποχωρεί, αλλά η σοκολάτα παραμένει ακριβή

11:58

Μητσοτάκης για Όλυμπο: «Εθνική επιτυχία πρώτου μεγέθους η ένταξη στην Unesco»

11:43

NYT: Ο Τραμπ αναστέλλει προσωρινά μεγάλη επίθεση κατά του Ιράν

11:30

Επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 1.354 θάνατοι επί συνόλου 3.075 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

11:10

H ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

10:51

Σε διαδικασία αναζωογόνησης οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

10:34

ΗΠΑ: Εφετείο απορρίπτει διάταγμα Τραμπ για την επιστολική ψήφο σε 23 πολιτείες

10:25

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

10:12

Μητσοτάκης: Έξτρα μείωση 10 λεπτά στο diesel τον Αύγουστο - Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση

10:06

Προσωρινά στον «πάγο» ο δεύτερος γύρος χρηματοδότησης της DeepSeek

09:50

ESM: Το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να μειώνεται ακόμα και στο δυσμενές σενάριο

09:44

Θεοδωρικάκος: Περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες δουλειές για πιο ισχυρή παραγωγική Ελλάδα

09:36

Κτηματολόγιο: Έρχεται το νέο GIS που αλλάζει τη διαχείριση όλων των ακινήτων στην Ελλάδα

09:31

Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Μία νεκρή, αναζητείται ο δράστης

09:26

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: Μαζικές εκκενώσεις και «στάχτη» χιλιάδες στρέμματα

09:17

Tottis Bingo: Έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. οι πωλήσεις για τη «βασίλισσα» της γκοφρέτας

09:12

Φρέσκα κεφάλαια αλλάζουν τον χάρτη της πληροφορικής

09:06

Scope: Το στοίχημα της νέας αρχιτεκτονικής για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι

09:00

Ρύθμιση 72 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ: Πάνω από 2.500 οι αιτήσεις των οφειλετών - Οι «κόφτες» που αποκλείουν την πλειοψηφία τους

23:48

Ρόδος: Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Θύμα 28χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

23:20

Ταξίδι με παιδιά: Πρακτικός οδηγός ασφάλειας για κάθε οικογένεια

22:52

Ψωρίαση: Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία ίσως προσφέρουν πρόσθετο όφελος

22:24

Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή

21:56

Έξυπνες πόλεις: Από τη θεωρία στην πράξη - Τα εννέα βήματα

21:28

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Μία δεύτερη ανάγνωση των στατιστικών των βάσεων εισαγωγής

21:14

Τουλάχιστον 5 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

21:00

Οι επενδύσεις όταν οι παγκόσμιες κρίσεις δεν σταματούν ποτέ

20:48

Γαλάτσι: Βρέθηκε νεκρός 80χρονος μέσα στο σπίτι του - Έφερε τραύματα στον λαιμό

20:36

Τουλάχιστον 19 νεκροί σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία - Ζελένσκι: «Το Κρεμλίνο θέλει να στρατολογήσει 30.000 Βορειοκορεάτες»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider