«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι
Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League.

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, βγαίνονται από την Champions League, με την οικονομική στήριξη της JP Morgan, η οποία θα χρηματοδοτήση το εγχείρημα με 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League καθώς θα χάσει σημαντικά κεφάλαια από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα - μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους, όμως υπάρχουν και 7 επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικά clubs που εκτιμάται πως θα βγουν κερδισμένοι από το «σχίσμα».

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co. απέκτησε τον έλεγχο της Ίντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνος ελέγχει μειοψηφικό μερίδιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν από τους ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης το νέο εγχείρημα.  

Ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε περιουσία πουλώντας κρατικά ελεγχόμενο ενεργητικό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δισ. δολάρια. 

H ιταλική δυναστεία πίσω από τη Fiat είναι η ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, μίας εκ των τριών ιταλικών ομάδων που στηρίζουν το νέο εγχείρημα. Οι μετοχές της ομάδας έκαναν άλμα 18%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Οκτώβριο του 2013.  Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, δήλωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μακροημερεύσει. 

Ο μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group έχει ρίξει τα χρήματά του στη Λίβερπουλ από το 2010. Έχει κάνει τεράστια περιουσία ως trader εμπορευμάτων, αλλά βγάζει κέρδος και από το ποδόσφαιρο.  

Είναι ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ εδώ και τρία χρόνια όταν την έβγαλε από το χρηματιστήριο έναντι 2,3 δισ. ευρώ. Ελέγχει επίσης διάφορες αμερικανικές ομάδες. Έχει περιουσία ύψους 9,8 δισ. δολαρίων. 

Οι κληρονόμοι του Αμερικανού μεγιστάνα του real estate Μάλκολμ Γκλέιζερ έχουν στον έλεγχό τους τη Manchester United από το 2005. Έχουν εισάγει τον αγγλικό σύλλογο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, εν μέρει για να αποπληρώσουν χρέη. Θα είναι εκ των πρώτων που θα έχουν κέρδος, εάν η Super League προχωρήσει. Οι μετοχές της Manchester United έκαναν άλμα έως και 11% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:58

6 υπέροχα χωριά για ανοιξιάτικες αποδράσεις

13:51

Από Σουηδία και Δανία η πανευρωπαϊκή επιστροφή του έντυπου βιβλίου στα χέρια των μαθητών

13:48

Θεοδωρικάκος: «Στο τραπέζι και άλλα μέτρα αν παραταθεί η κρίση»

13:42

Τουρκία: Αναχαιτίστηκε από το ΝΑΤΟ βαλλιστικό βλήμα από το Ιράν

13:33

Τσιάρας από Agrotica: Η γνώση «κλειδί» για βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία

13:25

Politico: Πέντε λόγοι γιατί οι τιμές πετρελαίου δεν θα επιστρέψουν στα προ Ιράν επίπεδα

13:16

Επίδομα Παιδιού Α21: Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος - Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν

13:02

Άνοδος 5,1% στην κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο

12:45

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως στο θέμα των υποκλοπών δεν υπάρχει καμία κρατική εμπλοκή

12:42

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή σήμερα η Ελένη Ζαρούλια

12:42

Πιερρακάκης: Η Κρήτη συνεισφέρει 5% στο ΑΕΠ της Ελλάδας - «Νέο Ελληνικό» το παλιό αεροδρόμιο Ηρακλείου

12:31

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το δ' τρίμηνο

12:30

Τράπεζες: Υψηλότερη ανταπόκριση για ρύθμιση δανείων step-up, υποτονικότητα σε ελβετικό

12:26

Πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας επιτράπηκε να περάσει από τα Στενά του Oρμούζ

12:21

Μειώθηκε κατά 4,6% ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

12:14

Συντριβή ιπτάμενου τάνκερ KC135: 4 επιβεβαιωμένοι νεκροί - «Ήταν δυστύχημα»

12:13

Μόσχα: Δηλώνει ικανοποιημένη μετά τη χαλάρωση των πετρελαϊκών κυρώσεων από τις ΗΠΑ

12:04

Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Ενίσχυση της προστασίας καταναλωτών με νέους κανόνες για τα πακέτα ταξιδιών

11:57

Ο Τραμπ έχει φάει κόλλημα με αυτά τα παπούτσια και τα κάνει δώρο σε όλους - Γιατί κάποιοι γελάνε μ' αυτά;

11:39

Διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: Σωρεία αντιδράσεων από «πράσινα» στελέχη

11:29

Snappi: Η ελληνική τράπεζα που αλλάζει την «τράπεζα»

11:15

Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας: Δεν είναι ο πόλεμός μας

11:15

Νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό - Οι IDF καλούν σε εκκενώσεις στην Τεχεράνη

11:04

ΧΑ: Στήριξη στις 2.100 μονάδες αναζητά ο Γενικός Δείκτης

11:02

Motor Oil: Στις 23/3 η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους

10:55

Αυστραλία: Το ένα πέμπτο των εφήβων χρησιμοποιεί TikTok και Snapchat μετά την απαγόρευση των social media

10:52

Ολοταχώς για δεύτερη εβδομάδα απωλειών ο χρυσός

10:47

Προς αρνητικό κλείσιμο οδεύουν αυτή την εβδομάδα οι ευρωαγορές

10:43

Τουρκία: Αναχαιτίστηκε τρίτος βαλλιστικός πύραυλος από το Ιράν - Στόχος η βάση Ιντσιρλίκ

10:37

Ο Ζελένσκι στο Παρίσι ώστε το Ιράν να μην «επισκιάσει» την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider