«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι
Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League.

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, βγαίνονται από την Champions League, με την οικονομική στήριξη της JP Morgan, η οποία θα χρηματοδοτήση το εγχείρημα με 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League καθώς θα χάσει σημαντικά κεφάλαια από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα - μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους, όμως υπάρχουν και 7 επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικά clubs που εκτιμάται πως θα βγουν κερδισμένοι από το «σχίσμα».

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co. απέκτησε τον έλεγχο της Ίντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνος ελέγχει μειοψηφικό μερίδιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν από τους ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης το νέο εγχείρημα.  

Ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε περιουσία πουλώντας κρατικά ελεγχόμενο ενεργητικό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δισ. δολάρια. 

H ιταλική δυναστεία πίσω από τη Fiat είναι η ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, μίας εκ των τριών ιταλικών ομάδων που στηρίζουν το νέο εγχείρημα. Οι μετοχές της ομάδας έκαναν άλμα 18%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Οκτώβριο του 2013.  Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, δήλωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μακροημερεύσει. 

Ο μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group έχει ρίξει τα χρήματά του στη Λίβερπουλ από το 2010. Έχει κάνει τεράστια περιουσία ως trader εμπορευμάτων, αλλά βγάζει κέρδος και από το ποδόσφαιρο.  

Είναι ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ εδώ και τρία χρόνια όταν την έβγαλε από το χρηματιστήριο έναντι 2,3 δισ. ευρώ. Ελέγχει επίσης διάφορες αμερικανικές ομάδες. Έχει περιουσία ύψους 9,8 δισ. δολαρίων. 

Οι κληρονόμοι του Αμερικανού μεγιστάνα του real estate Μάλκολμ Γκλέιζερ έχουν στον έλεγχό τους τη Manchester United από το 2005. Έχουν εισάγει τον αγγλικό σύλλογο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, εν μέρει για να αποπληρώσουν χρέη. Θα είναι εκ των πρώτων που θα έχουν κέρδος, εάν η Super League προχωρήσει. Οι μετοχές της Manchester United έκαναν άλμα έως και 11% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά

17:55

Politico: 800 δισ. δολάρια από ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία - Corriere della Sera: Το αντίτιμο στον Ζελένσκι για Ντονμπάς

17:43

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

17:32

Παπασταύρου: Ο ΔΕΣΦΑ συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο

17:20

Η Euronext Amsterdam «υποδέχθηκε» την CSG στη μεγαλύτερη IPO αμυντικής εταιρείας παγκοσμίως

17:08

Bloomberg: Η ΕΕ θα αναστείλει για ακόμα έξι μήνες τους αντιδασμούς στις ΗΠΑ ύψους 93 δισ. ευρώ

16:54

Wall Street: Μεικτή εβδομάδα με βαρίδι την Intel

gazzetta
gazzetta reader insider insider