«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι
Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League.

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, βγαίνονται από την Champions League, με την οικονομική στήριξη της JP Morgan, η οποία θα χρηματοδοτήση το εγχείρημα με 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League καθώς θα χάσει σημαντικά κεφάλαια από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα - μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους, όμως υπάρχουν και 7 επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικά clubs που εκτιμάται πως θα βγουν κερδισμένοι από το «σχίσμα».

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co. απέκτησε τον έλεγχο της Ίντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνος ελέγχει μειοψηφικό μερίδιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν από τους ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης το νέο εγχείρημα.  

Ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε περιουσία πουλώντας κρατικά ελεγχόμενο ενεργητικό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δισ. δολάρια. 

H ιταλική δυναστεία πίσω από τη Fiat είναι η ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, μίας εκ των τριών ιταλικών ομάδων που στηρίζουν το νέο εγχείρημα. Οι μετοχές της ομάδας έκαναν άλμα 18%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Οκτώβριο του 2013.  Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, δήλωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μακροημερεύσει. 

Ο μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group έχει ρίξει τα χρήματά του στη Λίβερπουλ από το 2010. Έχει κάνει τεράστια περιουσία ως trader εμπορευμάτων, αλλά βγάζει κέρδος και από το ποδόσφαιρο.  

Είναι ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ εδώ και τρία χρόνια όταν την έβγαλε από το χρηματιστήριο έναντι 2,3 δισ. ευρώ. Ελέγχει επίσης διάφορες αμερικανικές ομάδες. Έχει περιουσία ύψους 9,8 δισ. δολαρίων. 

Οι κληρονόμοι του Αμερικανού μεγιστάνα του real estate Μάλκολμ Γκλέιζερ έχουν στον έλεγχό τους τη Manchester United από το 2005. Έχουν εισάγει τον αγγλικό σύλλογο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, εν μέρει για να αποπληρώσουν χρέη. Θα είναι εκ των πρώτων που θα έχουν κέρδος, εάν η Super League προχωρήσει. Οι μετοχές της Manchester United έκαναν άλμα έως και 11% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:09

ΥΠΕΞ Πακιστάν: «Δεν υπάρχουν ημερομηνίες για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν»

12:08

Προς νέο ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων και το 2026 - Η αύξηση των ορίων ηλικίας και η εργασία μετά την σύνταξη

12:03

Κόστα: «Η Ρωσία επιλέγει να τρομοκρατεί σκοπίμως τους αμάχους στην Ουκρανία»

11:56

Η easyJet αναμένει αύξηση των ζημιών στο α' εξάμηνο - Απώλειες ως 8% για τη μετοχή

11:54

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

11:43

Μιχαηλίδου για «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Την Παρασκευή 24 Απριλίου ανοίγουν οι αιτήσεις

11:41

Revolut: Οι Έλληνες γίνονται «στρατηγικοί καταναλωτές» στην προσωπική φροντίδα

11:38

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι θεσμός του κράτους Δικαίου - Δεν καταργείται με νόμο

11:33

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να παραδοθεί εγκαίρως βοήθεια στο Κίεβο

11:28

TSMC: Κατά 58% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Στα 18,2 δισ. δολάρια

11:27

Βουλή - ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των 11+2 βουλευτών της ΝΔ

11:16

Λαζαρίδης: «Ζητώ τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών»

11:15

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών XI: Η ενέργεια στο επίκεντρο της διεθνούς ατζέντας

11:13

Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή - Δείτε live

11:12

Η Premia Properties χτύπησε το καμπανάκι της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

11:11

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος και επιστροφή στις 2.300 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

11:10

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο στις Σέρρες 800 ευκαιρίες εργασίας στην 54η «Ημέρα Καριέρας»

11:09

Τριπλή Διεθνής Διάκριση στα αρχιτεκτονικά βραβεία TAC Awards, για το Showroom της "Ακρόλιθος" στην Καβάλα

11:02

Alpha Bank: Ιδιαίτερη ανθεκτικότητα των ελληνικών εξαγωγών το 2025

10:50

Euroxx: Θετικές προοπτικές για τις τράπεζες, ανεβάζει τιμές-στόχους

10:40

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Νέο ρεκόρ ο Nikkei

10:20

Βρετανία: Η ανάπτυξη εξέπληξε ευχάριστα τον Φεβρουάριο, αλλά ισχύουν τα στοιχεία;

10:17

Διαβουλεύσεις Ιράν - ΗΠΑ με στόχο νέες συνομιλίες, αμερικανικό μπλόκο σε 10 ιρανικά πλοία

09:54

Πιερρακάκης: Το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο από το στόχο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχευμένης στήριξης

09:37

Πιθανή συγχώνευση-μαμούθ στην αμερικανική αεροπορία

09:35

ΔΑΑ: Μικρός ο αντίκτυπος από τη Μ. Ανατολή - Τα νέα για τις επενδύσεις και το scrip dividend

09:30

Οι ΗΠΑ δεν θα παρατείνουν την προσωρινή αναστολή κυρώσεων στο πετρέλαιο της Ρωσίας

09:25

Bloomberg: Προς σταθερά επιτόκια αυτόν τον μήνα κλίνει η ΕΚΤ

09:13

Πέθανε ο Mark Mobius, ο «Ιντιάνα Τζόουνς» των αναδυόμενων αγορών

09:08

Σταθερή η πορεία της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider