«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Εμφύλιος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ποιοι είναι οι 7 κερδισμένοι
Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League.

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης να δημιουργήσουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, βγαίνονται από την Champions League, με την οικονομική στήριξη της JP Morgan, η οποία θα χρηματοδοτήση το εγχείρημα με 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aν η πρόταση προχωρήσει, η μεγάλη χαμένη θα είναι η διοργάνωση της Champions League καθώς θα χάσει σημαντικά κεφάλαια από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα - μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους, όμως υπάρχουν και 7 επιχειρηματίες και ποδοσφαιρικά clubs που εκτιμάται πως θα βγουν κερδισμένοι από το «σχίσμα».

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co. απέκτησε τον έλεγχο της Ίντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνος ελέγχει μειοψηφικό μερίδιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν από τους ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης το νέο εγχείρημα.  

Ο Ρώσος ολιγάρχης έκανε περιουσία πουλώντας κρατικά ελεγχόμενο ενεργητικό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δισ. δολάρια. 

H ιταλική δυναστεία πίσω από τη Fiat είναι η ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους, μίας εκ των τριών ιταλικών ομάδων που στηρίζουν το νέο εγχείρημα. Οι μετοχές της ομάδας έκαναν άλμα 18%, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τον Οκτώβριο του 2013.  Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, δήλωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο να μακροημερεύσει. 

Ο μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group έχει ρίξει τα χρήματά του στη Λίβερπουλ από το 2010. Έχει κάνει τεράστια περιουσία ως trader εμπορευμάτων, αλλά βγάζει κέρδος και από το ποδόσφαιρο.  

Είναι ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ εδώ και τρία χρόνια όταν την έβγαλε από το χρηματιστήριο έναντι 2,3 δισ. ευρώ. Ελέγχει επίσης διάφορες αμερικανικές ομάδες. Έχει περιουσία ύψους 9,8 δισ. δολαρίων. 

Οι κληρονόμοι του Αμερικανού μεγιστάνα του real estate Μάλκολμ Γκλέιζερ έχουν στον έλεγχό τους τη Manchester United από το 2005. Έχουν εισάγει τον αγγλικό σύλλογο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, εν μέρει για να αποπληρώσουν χρέη. Θα είναι εκ των πρώτων που θα έχουν κέρδος, εάν η Super League προχωρήσει. Οι μετοχές της Manchester United έκαναν άλμα έως και 11% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:14

Ανεβαίνουν χρυσός, ασήμι εν αναμονή του πληθωρισμού ΗΠΑ

09:44

ΔΕΔΔΗΕ: «Οι επενδύσεις έχουν υπερπενταπλασιαστεί και οι δαπάνες πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί»

09:41

Η Γερμανία «ξεμένει» από νέους

09:40

Για μια θέση στον ήλιο: Πόσο στοιχίζει το να δεις την έκλειψη σε τσάρτερ

09:11

Τραμπ: «Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινα βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο»

09:08

ΔΥΠΑ: Έως 18/8 οι αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων πτυχιούχων

09:00

Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

08:51

ΤUI: «Βουτιά» 27% στα λειτουργικά κέρδη λόγω πτώσης των κρατήσεων

08:30

Πάρκο Ελληνικού: 14 στοιχεία για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης

08:29

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 250, η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται

08:23

FT: O Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

08:18

Έξαρση συλλοίμωξης γρίπης Α με Covid 19 στην Πάρο - Κρούσματα σε Ίο, Νάξο και άλλα Κυκλαδονήσια

08:16

Πάει για επταψήφιο ποσό ένα από τα πρώτα ρολόγια F.P. Journe

08:11

Πώς αμείβεται η αργία του Δεκαπενταύγουστου

08:04

Κυκλική οικονομία: Η αγορά των 888 δισ. δολαρίων έως το 2030 - Η μεγάλη απόσταση της Ελλάδας από την Ευρώπη

07:59

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την ανατολική θάλασσα

07:52

Από τον αποχαιρετισμό στον Στέλιο Ράμφο έως την αγωνία για την Κολομβία

07:51

ΔΟΕ: Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

07:36

Θέλουμε περιφέρειες του «εγώ» ή του «εμείς»;

07:33

Ακριβός πλανήτης, φθηνότερο ελληνικό ράφι;

07:23

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

07:12

Global X: Βλέπει συνέχεια στο ράλι του Χρηματιστηρίου - Ανοίγει ο δρόμος για τις 2.900 μονάδες

07:04

Οι τράπεζες πάνε Ολυμπιακούς - Το κρίσιμο 10ήμερο για Vivartia και Fairfax - Oι Τούρκοι που «ψηφίζουν» ελληνικά νησιά

23:58

Οι ΗΠΑ άνοιξαν πυρ κατά πλοίου που παραβίαζε τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών

23:53

Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά ο Τεντόγλου - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

23:48

Ισραήλ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις προξενικές σχέσεις

23:37

Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

23:21

Η αβεβαιότητα για το Ορμούζ «κοκκίνισε» τη Wall Street - Απώλειες για τις Big Tech

23:01

Αφγανιστάν: Περίπου 2,4 εκατομμύρια κορίτσια στερούνται τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

22:43

Έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα δουν το φαινόμενο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider