Ελλάδα
09-04-2021 | 12:30

Γκάγκα: Ακόμα και 20άρηδες έχουν διασωληνωθεί - Πάνω από 24 ώρες η αναμονή για ΜΕΘ

Newsroom
Μοιράσου το
Γκάγκα: Ακόμα και 20άρηδες έχουν διασωληνωθεί - Πάνω από 24 ώρες η αναμονή για ΜΕΘ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την διασωλήνωση ακόμα και 20άρηδων και 30άρηδων λόγω του νέου κορονοϊού, επεσήμανε σήμερα στο ΣΚΑΪ η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, ενώ τόνισε εξακολουθεί να καταγράφει πολύ μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση. Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη».

Με τα όρια ηλικίας να έχουν πέσει στα 50-60 έτη, αλλά και πολύ νεότερους να έχουν διασωληνωθεί, η κ. Γκάγκα, εξήγησε πως: «Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Όσον αφορά τις επερχόμενες διακοπές του Πάσχα, προειδοποίησε πως «ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα».

Σημείωσε πως από το να μαζευόμαστε σε σπίτια είναι προτιμότερο το άνοιγμα της εστίασης, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί να είμαστε πιο «ελεύθεροι» μέχρι το τέλος του Μαΐου γιατί θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί

 «Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.