Η. Μόσιαλος: Ορθή η στρατηγική της Μεγ. Βρετανίας για τον εμβολιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η. Μόσιαλος: Ορθή η στρατηγική της Μεγ. Βρετανίας για τον εμβολιασμό
«Η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή» υποστηρίζει ο καθηγητής του LSE.

Θετικά σχόλια για το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού από τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε ο καθηγήτης Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει πως «η η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή».

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο καθηγητής:

«Πολλοί έκριναν τη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι διαφορά όμως έχουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία;

Μετά από ενδελεχείς αναλύσεις των φακέλων των αποτελεσμάτων των εμβολίων (που κατατέθηκαν για την έγκριση αδειοδότησης) από τους εμπειρογνώμονες των ρυθμιστικών αρχών, προχώρησαν σε αλλαγές στα προτεινόμενα εμβολιαστικά σχήματα των εταιρειών και υιοθέτησαν τη στρατηγική των μεγαλύτερων μεσοδιαστημάτων (μεταξύ των 2 δόσεων των εμβολίων).

Πλέον έχει εμβολιαστεί το 95% των πολιτών 60 ετών και άνω και το 60% των ενηλίκων με μια δόση.

Που βρισκόμαστε σχεδόν 4 μήνες μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών;

Στη Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη από τον κορονοϊό, ήταν 3.536, ενώ οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 583. Στις 4/4 δυστυχώς έχασαν τη μάχη με τον ιό 10 άνθρωποι.

Εάν δούμε αυτά τα νούμερα τηρώντας την αναλογία στον πληθυσμό, αναλογικά στην Ελλάδα θα είχαμε 570 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 94 θα ήταν στις ΜΕΘ και ίσως να είχαμε 1-2 θανάτους.

Στις 28/03 στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφηκαν 273 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε αντιστοιχία στην Ελλάδα θα είχαμε 44 εισαγωγές.

Είναι εμφανή λοιπόν τα αποτελέσματα των μαζικών εμβολιασμών. Θεωρώ πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως η στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας, να εμβολιαστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με μία δόση, ήταν ορθή».

Πολλοί έκριναν τη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τι διαφορά όμως...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider