Ελλάδα
02-04-2021 | 16:27

Σκρέκας: Τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Σκρέκας: Τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη βούληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διορθωθούν όλα τα πιθανά σφάλματα που έχουν προκύψει στους δασικούς χάρτες επανέλαβε ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος είχε διεξοδικές συζητήσεις με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Σκρέκας, σε συνέχεια των επαφών αυτών αλλά και της συνάντησης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη. Όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες». 

Σημειώνεται ότι ειδικά στην Κρήτη η κατάσταση είναι έκρυθμη. Κυρίως ο αγροτικός κόσμος (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) πραγματοποίησαν  πριν από λίγες ημέρες κατάληψη στη Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου ζητώντας την απόσυρση των δασικών χαρτών. Οι αγρότες έκαναν λόγο για «κοροϊδία» με στόχο την αρπαγή των περιουσιών τους  και δήλωναν με έμφαση ότι «δε θα δώσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τη γη των προγόνων μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.