Ελλάδα
30-03-2021 | 11:26

Βασιλακόπουλος: Οι πολίτες έχουν κουραστεί - Απαραίτητες οι βαλβίδες εκτόνωσης

Newsroom
Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Οι πολίτες έχουν κουραστεί - Απαραίτητες οι βαλβίδες εκτόνωσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τους όρους στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων και τις βαλβίδες εκτόνωσης που απαιτούνται λόγω της κούρασης των πολιτών από το παρατεταμένο Lockdown λόγω της πανδημίας μίλησε στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Χαρακτήρισε λάθος το να μιλάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων «είναι σαν να λέμε οτι ξεπεράσαμε το πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να περιορίσουμε τις επικίνδυνες επαφές ανάμεσα σε φίλους και κοντινούς συγγενείς.

«Ο εγκλεισμός δεν αντέχεται επι μακρόν, προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα» είπε και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν δικλείδες εκτόνωσης.

Ο ίδιος προτείνει να λειτουργήσουν μόνο τα μικρά μαγαζιά με ραντεβού και με κόφτη 3 ωρών, ενώ θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στα μαγαζιά, ίσως και διπλή μάσκα.

Επίσης, προτείνει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις, παρά να γίνεται αυτό που γίνεται τώρα στις πλατείες, τόνισε

Σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ρεαλιστικά και για αυτό χρειάζονται βαλβίδες εκτόνωσης.

Για τα σχολεία τόνισε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί, όπως είπε προηγείται το Λύκειο, ενώ για τα self test στα σχολεία είπε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγγλίας, «ο ιδανικός αριθμός self test για τα σχολεία είναι δύο ανά εβδομάδα», είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τα self test και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία, ενώ σημείωσε ότι οι ηλικιωμένοι που είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν self test, καθώς όπως είπε είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να βγει θετικό. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.