Ρωσία: «Μυστικό» το εμβόλιο Covid που θα κάνει σήμερα ο Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: «Μυστικό» το εμβόλιο Covid που θα κάνει σήμερα ο Πούτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνει την πρώτη δόση εμβολίου Covid, έχοντας επιλέξει ένα από τα τρία εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί στη Ρωσία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους «δυτικούς» ηγέτες, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστει σήμερα, χωρίς την παρουσία καερών στον χώρο και χωρίς να αποκαλύψει ποιο εμβόλιο έχει επιλέξει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNBC ο Ρώσος Πρόεδρος θα κάνει την πρώτη δόση εμβολίου Covid, έχοντας επιλέξει ένα από τα τρία εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί στη Ρωσία, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι.

Το Sputnik V είναι το γνωστότερο από τα τρία, καθώς έλαβε έγκριση στη Ρωσία πριν από τα EpiVacCorona και CoviVac, τα οποία μόλις το τελευταίο διάστημα έλαβαν επείγουσα έγκριση για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

«Είναι απόφασή μας να μην αποκαλύψουμε ποιο εμβόλιο θα λάβει ο πρόεδρος, σημειώνουμε όμως ότι όλα τα ρωσικά εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματικά» περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider