Διεθνή
16-03-2021 | 23:10

Αναστασιάδης για τους συνωστισμούς: Δεν θα επιτρέψω για μια θλιβερή μειοψηφία να υποφέρει η Κύπρος

Newsroom
Μοιράσου το
Αναστασιάδης για τους συνωστισμούς: Δεν θα επιτρέψω για μια θλιβερή μειοψηφία να υποφέρει η Κύπρος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έκκληση στους πολίτες της Λεμεσού έκανε απόψε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Αφορμή υπήρξε η συγκέντρωση καρναβαλιστών την περασμένη Κυριακή στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα και παρά τις καταγγελίες που έκανε η αστυνομία.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα γεγονότα συγχρωτισμού που διαδραματίστηκαν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη της Λεμεσού, λέγοντας ότι παρατηρούνται συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πέτυχε η Κύπρος.

«Εδώ και ένα χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, είτε με θυσίες τους που αφορούν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα είτε, αν θέλετε, με επώδυνες στερήσεις που αφορούν τις προσωπικές τους ελευθερίες, δίνουν τη μάχη, σε πλήρη συνεργασία με την πολιτεία, για αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης», είπε ο Ν. Αναστασιάδης και συνέχισε:

 

«Πιστεύουμε και όχι αβάσιμα πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στην οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά, θέλω να τονίσω πως, η μάχη δεν τελείωσε.

Την ίδια στιγμή, παρά την επιτυχημένη διαχείριση που κατέγραψε η χώρα μας στην αντιμετώπιση μιας από τις καταστροφικότερες πανδημίες της ανθρωπότητας, παρατηρούνται τελευταία συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού πετύχαμε». 

 

Επίσης από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες, το 90% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό και από σύνολο 4571 νέων κρουσμάτων, τα 2788, ή ποσοστό 61%, αφορούσαν την πόλη της Λεμεσού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.