Σταϊκούρας: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς «πέναλτι» από τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς «πέναλτι» από τον Μάιο

Τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα από το Μάιο και μετά προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επισήμανε πως φέτος δεν θα ισχύει το πέναλτι του +1 μήνα, όπως είχε γράψει και το insider.gr. Χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας , σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Ανήγγειλε επίσης πως μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνονται οι πληρωμές της Επιστρεπτέας 6. Είπε πως ξεπερνούν τις 277.000 οι αιτήσεις για ποσό άνω των 518.000. Ανέφερε ότι θα δοθεί και πάλι το δικαίωμα διόρθωσης λαθών.

Προανήγγελλε και την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για την μετάθεση για 1/7/21 στην υποχρεωτική διαβίβαση των ηλεκτρονικών τιμολογίων στο MyData. Tα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα μέχρι 31/10/2021, είπε.

Αναφέρθηκε στην αναλογία 4,6 προς 1 στην αναλογία κοινοτικών κονδυλίων και στην κρατική συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονται σε 32 δισ. ευρώ επισήμανε ο υπουργός.

Για τη πιθανότητα αύξησης των δόσεων ρύθμισης οφειλών πέραν των 48 και για το αν υπάρχει σχετικό αίτημα προς τους θεσμούς είπε ότι οι συναντήσεις με τους θεσμούς γίνονται αλλά «οι συζητήσεις επί των δόσεων δεν πότε εύκολες». «Οι συζητήσεις αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να καλλιεργήσω προσδοκίες στην Ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε εξηγώντας πως ένα τέτοιο θέμα συζητείται και από το Eurogroup αφού οι «υπουργοί οικονομικών των κρατών-μελών παρακολουθούν τις πολιτικές που ασκεί κάθε χώρα» και «υπάρχουν προβλέψεις στην Ελλάδα που δεν υφίσταται σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη» αφού «η χώρα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».

«Την Καθαρά Δευτέρα υπάρχει Eurogroup» είπε με την αξιολόγηση της χώρας. ‘Έχουμε μία ευθύνη απέναντι στην Ελληνική οικονομία να πηγαίνουν καλά οι αξιολογήσεις».

Για το αν υπάρχει φόβος αναφορικά με ένα νέο μνημόνιο λόγω της πανδημίας είπε πως θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021 και «φαίνεται πως όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα θα έχει ευελιξία και το 2022. Όμως άλλο δημοσιονομική ευελιξία και άλλο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, διότι πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική προσαρμογή όταν αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας». Εξήγησε πως η προσαρμογή θα έρθει «μέσα από τη βιώσιμη ανάκαμψη και όχι από μέτρα λιτότητας, δηλαδή όχι από μνημόνια το ξεκαθαρίζουμε αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider