Κανένας λόγος για διακοπή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κανένας λόγος για διακοπή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προσπάθησε την Παρασκευή να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού Covid-19.

Σε ανακοίνωση του, ο ΠΟΥ σημειώνει πως δεν υπάρχει λόγος για αναστολή χρήσης των εμβολίων της AstraZeneca, λέγοντας πως συνεχίζει να συνιστά της χρήσης του. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για να μην χρησιμοποιούμε το εμβόλια της AstraZeneca» ανέφερε η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις.

Η ίδια υπενθύμισε ακόμη πως στις 9 Μαρτίου είχαν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερες από 268 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid, βάσει των στοιχείων που έχει ο ΠΟΥ από τις αρχές κάθε χώρας. «Μέχρι αυτή την ημερομηνία, κανένας θάνατος δεν είχε συνδεθεί με τη χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19», υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικές αρχές της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας από την άλλη ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως «πάγωσαν» τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca, μετά τις πληροφορίες σχετικά με τον σχηματισμό θρόμβων αίματος σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί.

Παρτίδα του εμβολίου απέσυρα και η Σικελία στην Ιταλία.

Σήμερα τις ακολούθησε η Βουλγαρία, ενώ η Ταϊλάνδη καθυστέρησε την εμβολιαστική εκστρατεία.

Η αγγλοσουηδική AstraZeneca και η βρετανική κυβέρνηση αντέδρασαν χθες, Πέμπτη, υπερασπιζόμενες ένα «ασφαλές» και «αποτελεσματικό» εμβόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider