Lockdown: Μειωμένη κατά 21,4% η κίνηση οχημάτων στους δρόμους της Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lockdown: Μειωμένη κατά 21,4% η κίνηση οχημάτων στους δρόμους της Αττικής
Σε ποιους βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με την περιφέρεια.

Κατά 21,4% υποχώρησε η μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες της Αττικής για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, ως συνέπεια του περιορισμού στο ωράριο των μετακινήσεων των πολιτών για τα μέτρα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στην Λ. Ποσειδώνος η μείωση άγγιξε το 54,1 %, στη Λ. Βουλιαγμένης 32,6%, στη Λ. Κηφισίας 26,5%, στη Λ. Μεσογείων 25,4%, στη Λ. Κηφισού 21,5%.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Διαχείρισης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες, κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και σημείωσε ότι: «Τα στοιχεία για τα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider