Επικοινωνία Ερντογάν με Τζόνσον για το Κυπριακό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Ερντογάν με Τζόνσον για το Κυπριακό
Ο Ερντογάν ανέφερε πως το μοντέλο δημιουργίας  2 κρατών, που ζητά η Άγκυρα,  η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση.

Η άτυπη διάσκεψη για τον Κυπριακό, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε «ψηλά» στην ατζέντα τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Όπως μετέδωσε το Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε πως το μοντέλο δημιουργίας 2 κρατών, που ζητά η Άγκυρα, η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση και για τα δύο μέρη στο νησί, καθώς και νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία για όλους τους άλλους.

Ακόμα, χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Βρετανίας σχετικά με το Κυπριακό, ενώ τόνισε πως η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε στον Τζόνσον τη σημασία που δίνει η Άγκυρα στην επίλυση της έντασης στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider