Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο Φωκίδα και Ανώγεια - Τι αλλάζει στην τέλεση των γάμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο Φωκίδα και Ανώγεια - Τι αλλάζει στην τέλεση των γάμων
Αυστηρή προειδοποίηση από τον κ. Χαρδαλιά για την τήρηση των μέτρων. 196 ασθενείς διασωληνώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αττική.

Την προσοχή όλων ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού καθώς ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά επιδημιολογική επιβάρυνση παρατηρείται σε Φωκίδα και δήμο Ανωγείων, οι οποίες κατατάσσονται από αύριο Σάββατο στις 06.00 το πρωί στο «βαθύ κόκκινο». Ειδικά στα Ανώγεια όπως ανέφερε διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59.

Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλες περιοχές τονίζοντας πως η κατάσταση είναι στο όριο σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Επίσης προχώρησε σε κάποιες διευκρινήσεις σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες λέγοντας πως δεν υφίστανται χιλιομετρικός περιορισμός για τη μετακίνηση σε ΚΤΕΟ με αποστολή SMS μέσω του κωδικού 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό του ραντεβού.

Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Από την άλλη σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τα ενεργά κρούσματα είναι 16.500 σε όλη την Επικράτεια και από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά παρατηρητείται μια μικρή μείωση στα νέα κρούσματα ηλικιών άνω των 75 ετών. Παράλληλα η κα. Παπαευαγγέλου μίλησε για αύξηση 37% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου διασωληνώθηκαν 196 ασθενείς τις τελευταίες μέρες.

Τέλος η κα. Παπαευαγγέλου έκανε ειδική αναφορά στα σχολεία και στη δύσκολο διάστημα που διανύουν οι μαθητές, λέγοντας ωστόσο πως θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να έχουν αντίκτυπο τα μέτρα στην εικόνα του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider