ΔΑΠΕΕΠ: Τα πράσινα πιστοποιητικά του Φεβρουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΑΠΕΕΠ: Τα πράσινα πιστοποιητικά του Φεβρουαρίου
Δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ για τα πράσινα πιστοποιητικά του Φεβρουαρίου.

Την έκδοση του στατιστικού δελτίου που καταγράφει τις εγγυήσεις προέλευσης για τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου ο Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης.

Το στατιστικό δελτίο αποτυπώνει τον όγκο των εγγυήσεων προέλευσης που εκδόθηκαν, ανά τεχνολογία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και από σταθμούς που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι μη επιδοτούμενοι σταθμοί και αποτελούν νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο του μήνα Φεβρουαρίου 2021, οι εγγυήσεις προέλευσης που εκδόθηκαν, ανά τεχνολογία ΑΠΕ έχουν ως εξής:

Για αιολικά εκδόθηκαν εγγυήσεις προέλευσης για 433.013MWh

Για φωτοβολταϊκά εκδόθηκαν εγγυήσεις προέλευσης για 40.385MWh

Για υδροηλεκτρικά εκδόθηκαν εγγυήσεις προέλευσης για 39.351MWh και

Για συμπαραγωγή εκδόθηκαν εγγυήσεις προέλευσης για 5.503MWh

Σημειώνεται ότι η Εγγύηση Προέλευσης είναι το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα έκδοσης (ΔΑΠΕΕΠ) και πιστοποιεί την προέλευση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ ή ΣΗΘΥΑ σε μια εγκατάσταση για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Σκοπός των Εγγυήσεων Προέλευσης, γνωστών και ως “πράσινων πιστοποιητικών” είναι να αποδείξουν στον τελικό καταναλωτή ότι η ενέργεια ή μέρος της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από ΑΠΕ ή ΣΥΘΗΑ. Για το σκοπό αυτό οι προμηθευτές αγοράζουν τις Εγγυήσεις Προέλευσης, ούτως ώστε να διαμορφώσουν ένα πιο “πράσινο” ενεργειακό μείγμα για τους πελάτες τους. Ήδη στην αγορά, αρκετοί προμηθευτές κάνουν χρήση των εγγυήσεων προέλευσης σε ειδικά προϊόντα που διαθέτουν προς τους πελάτες τους.

Σημειώνεται τέλος ότι ο ΔΑΠΕΕΠ είναι αρμόδιος Φορέας Έκδοσης για το Διασυνδεδεμένο Σύστημα και Δίκτυο και διαχειρίζεται το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα στο οποίου τηρούνται τα Μητρώα του Συστήματος ΕΠ με ευθύνη των αρμόδιων Φορέων Έκδοσης και τον έλεγχο της ΡΑΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider