Μετασεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ελασσόνα - Νέες ζημιές στην περιοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετασεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ελασσόνα - Νέες ζημιές στην περιοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόνηση έχει προκαλέσει νέες ζημιές σε κτήρια της περιοχής. 

Ισχυρότατος μετασεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (20:08) στην περιοχή της Ελασσόνας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνέχεια της δόνησης που είχε σημειωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης , μεγέθους 6 Ρίχτερ.

Η δόνηση σημειώθηκε στα 16 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος της δόνησης μετρήθηκε στα 11,3 χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόνηση έχει προκαλέσει νέες ζημιές σε κτήρια της περιοχής.

Ο νέος σεισμός προκάλεσε ανησυχίες στους δεκάδες κατοίκους που διανυκτέρευσαν εκτός των σπιτιών τους χθες, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί σε μεγάλο βαθμό και σήμερα.

Δηλώσεις Λέκκα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, είπε πως ήταν μια έκπληξη για εμάς ο νέος σεισμός υπογραμμίζοντας πως ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο βόρειος κλάδος του Μεσοχωρίου.

Το μήνυμα που έστειλε στους κατοίκους της περιοχής είναι να μην παραμένουν στα σπίτια τους.

Οι πολίτες στους δρόμους

Χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου βγήκαν και απόψε στους δρόμους, στις πλατείες και στην παραλία του Βόλου, αφού η νέα ισχυρή δόνηση είχε και πάλι μεγάλη διάρκεια, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες της περιοχής.

Στα Τρίκαλα ο νέος πολύ δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή και ο κόσμος βγήκε σε δρόμους και πλατείες φοβούμενος τα χειρότερα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης εξέφρασε μεν την ανησυχία του για τον πολύ ισχυρό σεισμό, αλλά τόνισε ότι προς το παρόν δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω προβλήματα από τα υπάρχοντα στα χωριά στα ανατολικά του Νομού και στα όρια με την Λάρισα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Καρδίτσα και σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider