Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα πάνω από 200 κτήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός στην Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα πάνω από 200 κτήρια

Σε 204 ανέρχονται τα κτήρια που έχουν κριθεί ως μη κατοικήσιμα από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα περισσότερα κτήρια που έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα βρίσκονται στην κοινότητα Μεσοχωρίου (29 κτήρια).

Στα στοιχεία ανά είδους κτηρίων, μη κατοικήσιμες είναι 176 κατοικίες, 6 επαγγελματικοί χώρου, 1 εκκλησία και 22 λοιπά κτήρια.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, «σήμερα κλιμάκιο 42 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει ελέγχους για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια, κέντρα υγείας) για την αποτίμηση των ζημιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 294 κτήρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, αύριο θα ενισχυθεί με κλιμάκιο 50 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider