Κίνα: Χωρίς «διάδοχο» στον ορίζοντα ο Σι Τζινπίνγκ είναι πιο ισχυρός από ποτέ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Χωρίς «διάδοχο» στον ορίζοντα ο Σι Τζινπίνγκ είναι πιο ισχυρός από ποτέ
Το συνέδριο του ΚΚΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξες και ενώ επικρατεί θριαμβευτικό κλίμα εντός του Κόμματος για τη διαχείριση της κρίσης.

Τον Μάρτιο του 2020, το ετήσιο συνέδριο της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας στο Πεκίνι αναβλήθηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ βρισκόταν αντιμέτωπος με την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα του.

Μετά από ακριβώς ένα χρόνο, το σημαντικό αυτό συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξες και ενώ επικρατεί θριαμβευτικό κλίμα εντός του Κομμουνιστικύ Κόμματος Κίνας για τη διαχείριση της κρίσης.

Τέλος στη... φτώχεια

Η πανδημία ενδυνάμωσε τη θέση του Σι Τζίνπινγκ όμως δεν ήταν το μόνο του «επίτευγμα» την περασμένη χρονιά. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο ο Κινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε πως ο στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, να νικηθεί η ακραία φτώχεια έως το τέλος του 2021, επιτεύχθηκε.

Η «νίκες» κατά της Covid και κατά της ακραίας φτώχειας (σ.σ. με τα δεδομένα της Κίνας) έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την εξουσία του Σι, όμως σύμφωνα με το CNN, υπάρχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό που τον καθιστά πιο ισχυρό απο ποτέ...

Η διαδοχή του Τζίνπινγκ

Η αρχική δεκαετής θητεία του Κινέζου Γενικού Γραμματέα, ολοκληρώνεται το Νοέμβριο του 2022, κάτι που θα σημαίνει πως ήδη έχει ξεκινήσει ο «αγώνας» της διαδοχής του. Όμως η επιτυχία του Σι στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας έκανε ξεκάθαρη την ηγετική του δύναμη και «σιώπησε» όσους του είχαν ασκήσει κριτική. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς που να θεωρείται αξιόλογος υποψήφιος πολιτικός διάδοχος, σύμφωνα με το CNN.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider