Ελλάδα
26-02-2021 | 12:09

Το Influencer Marketing στο επίκεντρο του νέου webinar της Action Global Communications

Newsroom
Μοιράσου το
Το Influencer Marketing στο επίκεντρο του νέου webinar της Action Global Communications

«Ο Όμιλος επικοινωνίας Action Global Communications, υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, έριξε φως στις διάφορες πτυχές του Influencer Marketing, μέσω του διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, με τίτλο ‘An Integrated Approach to Impactful Influencer Marketing’. Παρέχοντας μια σφαιρική εικόνα του Influencer Marketing - το οποίο έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επικοινωνιακής στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο - έδωσε στους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για αποτελεσματικές εκστρατείες».

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «με εξειδικευμένους ομιλητές, το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις τάσεις του 2021, προσφέροντας παράλληλα λύσεις, μέσω προηγμένων εργαλείων που καθιστούν δυνατή τη data-driven στρατηγική, σε μια σειρά από προκλήσεις που συναντούν σήμερα οι marketeers. Επιπλέον, η αγαπητή και γνωστή σε όλους Έβελυν Καζαντζόγλου, έδωσε τη δική της οπτική στο θέμα ως digital content creator, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές σε marketeers για μια αμοιβαία επωφελή σχέση και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Στην εισαγωγή του ο Γενικός Διευθυντής της Action Global Communications Κύπρου, Ελλάδος και Action Digital, Δημήτρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη μετατόπιση της προσοχής του κοινού στις digital συσκευές δίνοντας ώθηση στο Influencer Marketing, αφού σημαντική μερίδα εταιρειών από διάφορους κλάδους, επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε αυτή την παγκόσμια τάση. Ως εκ τούτου, εξήγησε πως «η διαρκής επένδυση σε νέα και καινοτόμα εργαλεία είναι στο DNA της Action Global Communications, καθώς ως πρωτοπόρος Όμιλος στον κλάδο της επικοινωνίας, η εξέλιξη των μοντέλων στρατηγικής επικοινωνίας που εφαρμόζουμε είναι πρωταρχικός στόχος».

Η Λουκία Γεωργίου, Senior PR Account Executive στην Action Global Communications, έχοντας εκτενή εμπειρία στη διαμόρφωση και υλοποίηση εκστρατειών Influencer Marketing, παρουσίασε τις αξιοσημείωτες τάσεις για το 2021, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις για όλες τις εταιρείες. Μεταξύ άλλων, ανέλυσε τη δημοτικότητα των εδραιωμένων και ανερχόμενων κοινωνικών δικτύων σε Κύπρο και Ελλάδα, τη στροφή σε micro και nano Influencers, τη σημαντικότητα της αυθεντικότητας και τα οφέλη των μακροχρόνιων συνεργασιών.

Από πλευράς του ο  Antoine Laurent, Head Data & Technology του Ykone Agency, του Νούμερο 1 influencer marketing agency στον κόσμο, ανέλυσε τη σημαντικότητα της data-driven στρατηγικής, η οποία θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε εκστρατείας. Μέσω sophisticated και προηγμένων εργαλείων όπως είναι το Campaygn, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ομάδα του και έχει στη διάθεσή της η Action Global Communications, παρέχονται λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι marketeers. Ανάλυση των followers κάθε influencer, του ποσοστού αυθεντικών προφίλ, της τοποθεσίας και του engagement, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της καταλληλότητας των influencers, για την επιλογή ποιοτικών και αυθεντικών influencers που «μιλούν» στο κοινό-στόχος.

Τέλος, η Έβελυν Καζαντζόγλου, τοποθετήθηκε από την οπτική του influencer με πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές, δίνοντας την ευκαιρία στους marketeers να αποκτήσουν μια εις βάθος και σφαιρική κατανόηση για να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την συνεργασία με έναν influencer. Ούσα μια από τις πιο περιζήτητες του χώρου με 185 χιλιάδες Instagram followers και δεκάδες συνεργασίες στο ενεργητικό της, η Έβελυν μίλησε για τη πορεία της και εξήγησε πώς κατάφερε να εξελίξει την online παρουσία της. Επιπλέον, ανέλυσε τι ψάχνουν οι influencers όταν συνεργάζονται με ένα brand, πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη της δημιουργικής τους ελευθερίας και έδωσε πρακτικές συμβουλές στους marketeers για να πετύχουν μια εποικοδομητική συνεργασία  με τον επιλεγμένο influencer.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν διευθυντικά στελέχη, επικεφαλής ομάδων και τμημάτων Marketing και PR, εταιρειών πελατών και συνεργατών της Action Global Communications στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και των υπόλοιπων γραφείων του δικτύου του Ομίλου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των #ActionWebinars που λανσαρίστηκαν περί τα τέλη Μάϊου 2020, με στόχο να παρέχουν πολύτιμες συμβουλές και εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τη στρατηγική επικοινωνία, σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.