Πανεπιστήμιο Αμβούργου: Ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανεπιστήμιο Αμβούργου: Ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν

Ο κορονοϊός είναι πιθανό να έχει προέλθει από ατύχημα σε εργαστήριο της Κίνας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Αμβούργου η οποία διαπιστώνει πως υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι ατύχημα που συνέβη στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Roland Wiesendanger έπειτα από μελέτη που διεξήγαγε το περασμένο έτος, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο NDR.

Σύμφωνα με τον Wiesendanger δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι ο ιός μεταδόθηκε από κάποιο ζώο-ξενιστή, όπως από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο. Επιπλέον, ο ιός SARS-CoV-2 δείχνει να συνδέεται πολύ καλά με τους υποδοχείς των ανθρώπινων κυττάρων και να διεισδύει σε αυτά, μια ένδειξη ότι η προέλευσή του δεν είναι φυσική. Μία ακόμη ένδειξη εργαστηριακού ατυχήματος είναι ότι ο πρώτος που μολύνθηκε τον Οκτώβριο του 2019 ήταν νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν. Υπέρ αυτής της θεωρίας συνηγορεί και το γεγονός ότι στην επίμαχη αγορά της Ουχάν δεν διατίθενται νυχτερίδες.

Ο καθηγητής, πάντως, παραδέχεται ότι δεν πρόκειται για επιστημονικές αποδείξεις, αλλά ενδείξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider